Scriitorul timișorean Mircea Mihăieș, laureat cu premiul Opera Omnia la Festivalul internațional...

Scriitorul timișorean Mircea Mihăieș, laureat cu premiul Opera Omnia la Festivalul internațional de literatură „Tudor Arghezi”

0
DISTRIBUIȚI

Scriitorul și criticul literar Mircea Mihăieș a fost distins, în cadrul Festivalului internațional de literatură „Tudor Arghezi”, organizat de Consiliul Județean Gorj, Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Primăria orașului Târgu Cărbunești, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Uniunea Scriitorilor din România, Institutul Cultural Român.

Ajuns la a 42-a ediție, Festivalul s-a desfășurat în intervalul 19 – 22 mai 2022 la Târgu Jiu.


An de an, festivalul a premiat personalități din domeniul istoriei și criticii literare și al poeziei. Mircea Mihăieș a devenit, totodată, cetățean de onoare al orașului Târgu Cărbunești, localitate unde se află originile lui Tudor Arghezi. Juriul, în componență națională, a fost condus de Horia Gârbea (președintele Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România) și Irina Petraș (președintele Filialei din Cluj-Napoca a Uniunii Scriitorilor din România).

Premiul Opera Omnia (pentru critică literară) a fost înmânat lui Mircea Mihăieș de către Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România, care a susținut și o vibrantă laudatio, în care a subliniat valoarea remarcabilă a creației laureatului. Festivitatea de premiere a beneficiat și de un excepțional spectacol al Ansamblului artistic profesionist „Doina Gorjului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.