Spectacol al Teatrului German din Timișoara, invitat la un festival internațional din...

Spectacol al Teatrului German din Timișoara, invitat la un festival internațional din Leipzig. Cum poți să vezi online reprezentația

0
DISTRIBUIȚI

Spectacolul „V.I.P. – Very Isolated Person”, regizat de Olga Török și Paula Lynn Breuer, o adaptare liberă după „Pescărușul” lui Cehov, este inclus pe lista de producții invitate la festivalul internațional „Off Europa” din Leipzig, aflat la cea de-a XXX-a ediție, al cărui specific este că are în program teatru, dans și arte performative din mai multe țări din lume. În timpul pandemiei organizatorii au trebuit să regândească programul din cauza restricțiilor de călătorie și de desfășurare a evenimentelor, așa încât programul de anul acesta, cu ajutorul platformelor online, înglobează spectacole din întreaga lume. Sunt invitate spectacole din Elveția, Polonia, Israel, Ungaria, Cehia, Slovenia și Italia. Spectacolul „V.I.P. – Very Isolated Person” a fost selectat în urma vizionării sale de către directorul artistic al festivalului „Off Europa”, Knut Geißler, care l-a văzut în cadrul Festivalului Național de Teatru, desfășurat în toamna anului trecut.

Reprezentația va avea loc marți, 17 mai 2022, începând cu ora 21:00 și va fi transmisă pe ZOOM. Pentru vizionarea spectacolului, poate fi accesat link-ul https://bit.ly/3vC7AXS.

Ambele variante, și cea online și cea de pe scenă, spun o poveste în comun – a experiențelor dureroase prin care trece actorul sau actrița în raport cu lumeadin jur, cât și despre importanța relației dintre ei și public.


Nina, din „Pescărușul”, povestește și Olga pune întrebări. Sau e invers, Nina pune întrebările în timp ce Olga împreună cu publicul caută răspunsuri? Pentru că și spectatorii sunt invitați în acest spectacol interactiv, la dialog cu Nina/Olga.

Olga Török, actrița care a realizat o parte a regiei, a mărturisit că „spectacolul în varianta scenică a însemnat pentru mine conștientizarea și prelucrarea perioadei nesigure prin care am trecut și prin care încă trecem. Cum să fac față situațiilor neprevăzute, să mă ascund, să evadez, să merg cu capul înainte, să mă dau bătută? Eu m-am lăsat copleșită, pentru că astfel m-am putut ridica din nou. Spectacolul e deosebit de altele în care am jucat prin faptul că sinceritatea lui depășește felul clasic de joc, și astfel devine autentic, periculos și foarte aproape de public. Varianta online, de pe Zoom, a spectacolului a fost concepută cu gândul de a experimenta o sală de teatru virtuală, în care publicul să fie aproape de mine și să poată trăi deoadată cu mine acțiunea scenică. O joc pe Nina din «Pescărușul» lui Cehov, dar în același timp textul ei îmi dă posibilitatea să intervin ca Olga, actrița. Este o dezbatere între emoționalitatea Ninei și raționamentul meu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.