Spectacol cu actori ucraneni, la Timișoara, în cadrul Festivalului TESZT

Spectacol cu actori ucraneni, la Timișoara, în cadrul Festivalului TESZT

0
DISTRIBUIȚI

Festivalul Euroregional de Teatru Timișoara TESZT prezintă sâmbătă, 28 mai, de la ora 16:00, spectacolul invitat „Clasa noastră”, pus în scenă de Volodymir Petrenko la Teatrul de Tineret „Virymo” din localitatea ucraineană Dnipro, care reunește o distribuție de tineri actori și vorbește despre destinul unor colegi de școală marcați de schimbările istorice din ultimul secol, de război și dezumanizarea pe care acesta o provoacă.


Reprezentația  va avea loc în atelierul de pictură din Palatul Culturii.

Spectacolul a fost înscris pentru selecție în 2019, iar acum teatrul maghiar a decis să îl includă în ediția 2022 a festivalului ca un gest de solidaritate cu artiștii ucraineni afectați de conflictul ruso-ucrainean. Din această cauză, trupa a primit permisiunea de a părăsi țara pentru participarea la festival abia în urmă cu câteva zile.

Piesa „Clasa noastră” a autorului polonez Tadeusz Slobodzianek urmărește destinele unor tineri care se maturizează și apoi își trăiesc viețile influențați de schimbările politice care marchează destinul Poloniei, și anume succedarea regimurilor polonez, sovietic, nazist, comunist și democratic, adevărate puncte de cotitură pentru prietenia lor, care duc la evenimente tragice.

Prețul unui bilet este 25 de lei iar acestea se pot procura de la agenția teatrului sau de pe tm-t.biletmaster.ro. Spectatorii sunt încurajați să doneze bani în urna amenajată la teatru. La fel ca toate evenimentele din cadrul TESZT, spectacolul va fi tradus în română, maghiară și engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.