Tâlhari români care acționau în Italia și Germania, reținuți în urma unor...

Tâlhari români care acționau în Italia și Germania, reținuți în urma unor percheziții. Italienii suspectează aproape 60 de persoane implicate

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii au intervenit în județele Bistrița-Năsăud și Maramureș pentru reținerea membrilor unui grup infracțional organizat, bănuiți de tâlhărie, furt și înșelăciune în Italia și Germania. Autorităţile din Italia suspectează 59 de români care au obținut 800.000 euro din tâlhării.

Procurorii DIICOT și polițiștii au făcut 8 percheziții în județele Bistrița-Năsăud și Maramureș și au pus în aplicare a 13 mandate de aducere.

„Activitățile au fost desfășurate în baza unui ordin european de anchetă emis de autoritățile judiciare din Italia, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, tâlhărie calificată cu consecinţe deosebit de grave, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi tăinuire”, informeză DIICOT.

Simultan, în Italia au fost efectuate 13 percheziții domiciliare, iar în Germania două percheziții domiciliare, urmate de audierea mai multor persoane, privind activitatea aceluiași grup infracțional.

Autorităţile judiciare din Italia vizează o activitate infracțională desfășurată de 59 de suspecți români care, folosind acelaşi mod de operare, profitau zilnic de localnicii dintr-un oraș din Italia, săvârșind înşelăciuni, furturi și tâlhării.

Polițiștii spun că au fost depistați un bărbat de 38 de ani și 6 femei, cu vârste cuprinse între 22 si 62 de ani, pe numele cărora autoritățile din Italia au emis mandate europene de arestare.

Cele șapte persoane sunt cercetate pentru infracțiuni comise în Italia, respectiv constituirea unui grup infracțional organizat, furt calificat cu consecințe deosebit de grave, tâlhărie calificată cu consecințe deosebit de grave, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și tăinuire.

Banii obţinuţi în această modalitate erau apoi transferaţi în România, prejudiciul total cauzat ajungând la 760.000 euro.

La percheziții au fost ridicate mai multe telefoane mobile și înscrisuri și au fost puse în aplicare șapte mandate europene de arestare.


La activitățile desfășurate pe teritoriul României au participat reprezentanți din cadrul Europol și Carabinieri Italia.

Procurorii au reținut pentru 24 de ore șapte inculpați, care vor fi prezentați Curții de Apel Cluj cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.