Timișean prins de polițiștii de frontieră în timp ce transporta indieni care...

Timișean prins de polițiștii de frontieră în timp ce transporta indieni care intraseră ilegal în România

0
DISTRIBUIȚI

Un control de rutină al polițiștilor de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni a dus la descoperirea unui șofer care transporta mai mulți cetățeni străini care intraseră ilegal în România, din Serbia.

Astfel, ieri, în jurul orei 07:30, oamenii legii „au oprit pentru verificări, pe comunicaţia DJ593, localitatea Peciu Nou, un autovehicul condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat s-a constatat că, în interior, se aflau, în calitate de pasageri patru cetăţeni străini, toţi bărbaţi.


Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini şi pe şofer la sediul instituţiei pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului. În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt patru cetăţeni din India, cu vârste cuprinse între 22 şi 42 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde. Șoferul autovehiculului, în vârstă de 24 ani, a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei patru cetăţeni străini să ajungă în municipiul Timişoara”.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini, respectiv de trafic de migranți pentru conducătorul mijlocului de transport. „În continuare, cercetările sunt desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. Pe numele șoferului, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, în baza materialului probator, a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, a comunicat Poliția de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.