Timișoara va fi inclusă în rețeaua europeană de trasee pentru biciclete prin...

Timișoara va fi inclusă în rețeaua europeană de trasee pentru biciclete prin „Ruta Cortinei de Fier”

0
DISTRIBUIȚI

Rețeaua europeană de piste de biciclete capătă amploare, iar Consiliul Județean Timiș face demersuri ca Timișoara să fie inclusă în ruta EuroVelo 13.

„Ruta EuroVelo 13, care traversează județul Timișul, poartă numele de «Iron Curtain Trail» – «Ruta Cortinei de Fier» și face parte din rețeaua europeană de trasee pentru biciclete, una dintre cele mai cunoscute inițiative de cicloturism din lume. Timp de aproape o jumătate de secol Europa a fost împărțită cu forța în Est și Vest. EuroVelo 13 reia această «Cortină de Fier» – pe o rută care se întinde de la Marea Barents până la Marea Neagră. Acest traseu, de mai mult de 9.950 de kilometri, este o lecție de istorie vie și oferă și o binevenită reamintire a păcii și reconcilierii care au urmat căderii „Cortinei». Includerea Timișoarei, orașul unde a început Revoluția din 1989, în această rută este un pas mai mult decât firesc”, a transmis Cristian Moș, vicepreședinte al CJ Timiș.

Acesta menționează că această includere ar deschide numeroase posibilități pentru turismul local.

„EuroVelo 13 a primit de-a lungul anilor un sprijin semnificativ din partea instituțiilor europene.


În anul 2005, Parlamentul European a recunoscut «Ruta Cortinei de Fier» ca un proiect model pentru turismul durabil și a cerut sprijin statelor membre. Aceasta a fost o inițiativă a europarlamentarului verde Michael Cramer, care a stabilit anterior «Traseul Zidului Berlinului» în capitala Germaniei. Cred că avem în fața noastră o ocazie unică să dovedim că putem să construim trainic și la timp, fără să mai fim codașii Europei, fără să facem rabat la calitate și mai ales prioritizând siguranța utilizatorilor de biciclete. Prezența Timișoarei în ruta EuroVelo 13 atrage după sine și includerea unei bune bucăți din pista de biciclete care unește Timișoara de frontiera cu Serbia în acest traseu. În perioada următoare vom face toate demersurile posibile pentru atrage, în cel mai scurt timp, finanțările necesare execuției pistelor de biciclete de pe ruta EuroVelo 13 din localitățile județului Timiș pe unde acesta trece”, mai spune mesajul vicepreședintelui CJT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.