Timișorenii mai au o lună și jumătate să ia măsuri de distrugere...

Timișorenii mai au o lună și jumătate să ia măsuri de distrugere a ambroziei de pe terenurile pe care le dețin. Ce amenzi riscă

0
DISTRIBUIȚI

Coșmarul alergicilor a început deja, odată cu venirea primăverii, dar ce este mai rău abia acum urmează: crește ambrozia.

Astfel, Poliția Locală Timișoara reamintește proprietarilor de terenuri de pe raza municipiului că trebuie să își întrețină proprietățile, cu atât mai mult cu cât, o dată cu încălzirea vremii, acestea devin locații propice dezvoltării de vegetație.

„Printre plantele care pot apărea pe terenurile neîntreținute crește și buruiana denumită ambrozia, plantă care provoacă alergii grave și are efecte nocive asupra unui număr mare de cetățeni.


Deși efectele acestei plante apar după luna iunie, Poliția Locală Timișoara dorește să informeze proprietarii de terenuri că, alături de administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole, au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, denumita stiintific Ambrosia artemisiifolia, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetatiei din această categorie pe terenurile intravilane sau extravilane”, a transmis Poliția Locală Timișoara.

Conform comunicatului transmis de instituție, nerespectarea prevederilor Legii 62/2018, modificată prin Legea 129/2020, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice. „Măsurile de distrugere a acesteia trebuie să fie luate în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescente, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, prin lucrări de cosire, smulgere, erbicidare sau alte metode specifice”, mai spune mesajul Poliției Locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.