Timișul, prezentat la festivalul „Romanian Day on Broadway”, la New York

Timișul, prezentat la festivalul „Romanian Day on Broadway”, la New York

0
DISTRIBUIȚI

„Romanian Day on Broadway Festival” este un loc unic de desfășurare a comunității românești din Statele Unite, unde cultura, obiceiurile și valorile tradiționale ale românilor sunt prezentate publicului prin folcor și gastronomie tradițională, pe faimosul Canyon of Heroes din cartierul newyorkez.

Cel mai popular festival românesc din SUA se va desfășura în luna mai, cea de-a XXI-a ediție a zilei românești pe Broadway fiind dedicată culturii și tradiției, dar deopotrivă progresului. La această ediție vor fi reprezentate județele Maramureș, Suceava și Timiș, care, potrivit organizatorilor se numără printre cele mai frumoase și uimitoare regiuni din România, pentru peisajele lor, arhitectură, tradiții și moștenire culturală milenară.


Evenimentul are drept parteneri consiliile județene din cele trei județe.

Timișul este considerat a fi un județ prosper atât din punct de vedere cultural cât și economic, un loc ideal pentru a descoperi peisaje frumoase, trasee prin mijlocul naturii, monumente istorice remarcabile și vechi tradiții, sau o gastronomie variată și o podgorie renumită, unde se pot face degustări de vinuri. De asemenea, județul Timiș este recunoscut pentru multiculturalitatea sa, locul în care conviețuiesc de secole numeroase etnii. Supranumită adesea „Mica Vienă”, Timișoara găzduiește pe tot parcursul anului numeroase reprezentații muzicale și teatrale, expoziții ale muzeelor sau galeriilor de artă, și este un oraș cosmopolit cu o intensă viață de noapte. În prezentarea județului se mai menționează că Timișoara a fost primul oraș european și al doilea din lume, după New York, care a folosit curentul electric pentru iluminatul public și sunt amintite câteva din centrele industriale ale județului, cu specificul lor economic. Mai multe detalii pot fi găsite aici: County of Timiș – Romania Day On Broadway (romaniabroadway.com).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.