Tinerii artiști de la Școala de Arte din Timișoara, expoziții și spectacole...

Tinerii artiști de la Școala de Arte din Timișoara, expoziții și spectacole cu intrarea gratuită la absolvire

0
DISTRIBUIȚI

Școala de Arte Timișoara, care-și desfășoară activitatea sub patronajul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, are nu mai puțin de 18 specializări artistice, iar cei peste 100 de tineri care încheie acum un an de cursuri vor susține în vechea clădire a franciscanilor de pe strada E. Ungureanu mai multe spectacole folclorice, de muzică ușoară, pian, muzică instrumentală și vor prezenta expoziții de pictură, sculptură, fotografie, design vestimentar și de interior.

Marți, 10 mai, micii artiști ai clasei de pian, coordonată de profesor Mariana Sînmărtinean, împreună cu elevi ai clasei de orgă electronică – profesor Sorin Todor vor prezenta un recital intitulat „Magia muzicii”, în sala festivă a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș iar joi, 12 mai, va avea loc spectacolul „Primăvară port în suflet” susținut de cursanții claselor de canto muzică populară – profesor Carmen Biruescu și acordeon/armonică sârbească, îndrumați de profesor Boban Constantinovici. În 17 mai, cursanții Școlii de Arte din Timișoara, clasa canto-muzică ușoară – profesor Vanana Ciolac și clasa de chitară – profesor Alexandru Faur, prezintă spectacolul „Acorduri muzicale” iar în 19 mai, cursanții clasei de canto – muzică populară profesor Carmen Popovici – Dumbravă invită iubitorii de folclor la spectacolul „Cântec mândru din Banat”, toate spectacolele fiind programate la ora 17:00.

În 24 mai, la ora 16:00, se va inaugura expoziția „Ritmuri plastice“, la care participă cursanții claselor pictură/artă decorativă, coordonate de profesor Lucia Kolla Stoica, pictură/grafică – profesor Liliana Georgiades, clasa de sculptură/meșteșugari profesor Remus Irimescu, cine-foto, îndrumați de profesor Constantin Huțanu și design vestimentar și de interior – profesor Gabriela Muscan, iar la ora 17:00, iubitorii muzicii clasice sunt așteptați la recitalul „Armonii de primăvară”, susținut de cursanții claselor de pian şi vioară, avându-i drept coordonatori pe profesorii Roxana Pîrvu şi Edmund Dandoţi.


Ultimul spectacol, „Flori de mai”, susținut de cursanții claselor canto muzică populară – profesor Iasmina Iova și clasa de saxofon – profesor Daniel Iova va avea loc în 26 mai, la ora 16:00. Accesul este gratuit la toate evenimentele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.