Top trei jocuri de cazinou populare în România

Top trei jocuri de cazinou populare în România

0
DISTRIBUIȚI

România este una dintre primele țări din Europa și chiar din lume care au legalizat jocurile de cazinou. În prezent, cazinourile stradale și cazinourile online sunt legale, permise și reglementate.

Istoria gamblingului în România începe odată cu construirea primului cazinou, care a fost finalizată în 1898. De atunci și până în prezent, industria cazinourilor din România a avut o evoluție sinusoidală. A fost pe val în anii 1900, apoi a urmat o perioadă restrictivă în vremea regimului comunist, ulterior recunoscând o evoluție pozitivă accelerată după 1990.

În prezent, România este una dintre cele mai mari piețe de gambling din Europa de Est. Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc este autoritatea care verifică, licențiază și sancționează industria cazinourilor din România.

În ultimii s-a demonstrat că românii sunt mari practicanți de jocuri de cazinou, LOTO și pariuri sportive. Nu e de mirare faptul că există foarte multe cazinouri online, dar și diferite case de pariuri și săli de jocuri stradale.

Slot machines

Păcănelele, așa cum sunt cunoscute jocurile de tip slots, sunt cele mai practicate și populare jocuri casino din România. Se găsesc în toate cazinourile clasice și online, sunt ușor de accesat și nu necesită cunoștințe avansate de regulament.

Totodată, cazinourile online pun la dispoziția jucătorilor foarte multe variante de sloturi, multe dintre ele fiind realizate cu diferite teme muzicale, din filme sau povești cu supereroi. Nu lipsesc sloturile inspirate din Grecia Antică sau cele clasice.

Odată cu dezvoltarea internetului și a cazinourilor online, sloturile au putut fi accesate mult mai ușor de pe diferite gadgeturi conectate la internet, telefoanele mobile fiind cele mai utilizate.

Jocurile de tip slot sunt atractive și prin prisma jackpoturilor și a bonusurilor puse la dispoziția jucătorilor. Cazinourile online au elaborat și dezvoltat jackpoturi progresive, bonusuri la prima depunere, bonusuri de bun-venit și multe altele.

Practicarea sloturilor reprezintă o activitate relaxantă pentru mulți dintre români, dar și speranța unei îmbogățiri rapide. Important este ca practicarea acestor jocuri să se facă cumpătat.

Un alt motiv pentru care sloturile au ajuns să fie extrem de populare ține de faptul că e un joc individual, bazat pe hazard. Este adevărat că toate jocurile online au în spate un sistem RNG (Random Number Generator), asigurând o marjă de profitabilitate cazinourilor de 2-4%.

Poker

Putem spune că un alt joc popular în rândul românilor este Poker.


Conform World Poker Tour (WPT), există peste 100 de milioane de jucători de poker în întreaga lume și zeci de mii în România.

Pokerul este un joc al îndemânării și al socializării. Deși regulile de bază ale pokerului sunt relativ simple, jucătorii profesioniști își acumulează ani de experiență pentru a-și perfecționa strategia.

În timp ce mulți jucători văd pokerul ca o sursă grozavă de venit suplimentar sau chiar ca un loc de muncă cu normă întreagă, cei mai mulți dintre ei nu joacă pentru bani.

Jucătorii de poker sunt foarte competitivi și aproape toți sunt orgolioși. Uneori, aleg să joace și să câștige cu orice preț, dincolo de sumele puse în joc. În cadrul unui cazinou, la masă pot fi găsiți jucători experimentați cu jucători novici în ale Pokerului.

Jocul de Poker a ajuns să fie popular și datorită dezvoltării cazinourilor online. Înainte ca jocurile să devină disponibile pentru publicul larg printr-o conexiune la internet, erau foarte puțini jucători care  jucau profesionist, așa dezvoltarea internetului și a pokerului online a creat, în mod natural, un val mare de jucători noi.

Blackjack

Printre jocurile de masă tipice pe care le puteți întâlni fie într-un cazinou online, fie într-un cazinou terestru, este și blackjack, unul dintre cele mai populare jocuri din industria de gambling. Acesta atrage jucătorii de toate vârstele, fie că sunt jucători profesioniști sau practicanți ocazionali.

Blackjack a ajuns popular pentru că este ușor de învățat. Există un set de reguli pe care orice jucător trebuie să-l respecte, ulterior fiecare practicant putând dezvolta diferite strategii.

Scopul principal este să vă apropiați de 21, fără să treci peste, dar o mână însumată mai bună față de cea a dealerului. Nu contează dacă ești singurul jucător de la masă sau sunt mai mulți, deoarece nu există competiție între jucători. Față de Poker, care e un joc al competiției, Blackjack este un joc individualist.

Un alt motiv care stă la baza popularității jocului de blackjack stau cotele și șansele de câștig. Avantajul casei este procentul reținut de cazinou pentru a-și acoperi costurile și marjele de profit și se aplică jocului pe o perioadă destul de lungă. În unele jocuri, avantajul poate fi de până la 90-94%, dar blackjack-ul va fi adesea peste 97%.

Jocul de blackjack este dinamic, ceea ce înseamnă că nu aveți timă să vă plictisiți și nici nu stați la mâna unui alt jucător. Dealerul este cel ce face cărțile și stabilește ritmul.

În cadrul cazinourilor online, există mese de blackjack cu dealeri live, oferind o experiență apropiată de cea din cazinou. Astfel, jocul de blackjack a ajuns să fie extrem de popular și datorită dezvoltării acestora în mediul digital.

În concluzie, Slot machines, Poker și Blackjack sunt printre cele mai populare jocuri în rândul românilor. Sunt jocuri cu reguli minime, sociale, ușor de practicat și, cel mai important, sunt distractive.

Indiferent că sunt practicate în cazinourile clasice sau online, aceste jocuri atrac milioane de practicanți din toată țara. Unii sunt la nivel profesionist, alții practicând sub formă de hobby sau ocazional pentru relaxare și divertisment.

În prezent, industria de gambling este sigură, reglementată și licențiată în România. Tranzacțiile cu bani reali sunt securizate și verificate, indiferent de metode de plată aleasă. Bonusurile și jackpoturile atrac în continuare mulți jucători cu dorința de îmbogățire rapidă. Recomandarea noastră este ca toate jocurile de cazinou să fie practicate cumpătat, iar banii pariați să fie doar cei ce sunt programați pentru a fi pierduți.