Trafic de influență în sediul Poliției din Giroc. Doi parlamentari ar fi...

Trafic de influență în sediul Poliției din Giroc. Doi parlamentari ar fi fost „cheia” rezolvării restituirii terenurilor UPDATE Decizia instanței

4
DISTRIBUIȚI
Aurelian Gîrd. Sursa foto: girocchisoda.ro

Agentul Aurelian Gîrd, ajutorul șefului de post din Giroc, a fost reținut, aseară, pentru 24 de ore după ce a fost audiat la DNA Timișoara pentru trafic de influență.

Conform anchetatorilor, „în perioada anterioară datei de 9 august 2021, suspectul Gîrd Aurelian, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 13.000 euro, pentru ca, prin intermediul a doi parlamentari, acești bani să ajungă ulterior la un judecător din București. În schimbul acestei sume de bani, magistratul urma să pronunțe o hotărâre favorabilă în cadrul unui proces civil care avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de teren (10,8 ha situate pe raza comunei Giroc) la care ar fi fost îndreptățită familia martorului”.


În 12 august 2021, în sediul postului de poliție Giroc, agentul a primit suma de 64.500 lei, echivalentul a 13.000 euro.

„Cu aceeași ocazie, suspectul Gîrd Aurelian a mai pretins de la martor, pentru sine, suprafața de 2.000 mp teren intravilan în localitatea Giroc, precum și suprafața de 20.000 mp teren intravilan situat în aceeași localitate, pentru “colaboratorii” polițistului care urmau să rezolve și să decidă punerea în posesie a terenului respectiv. Terenurile mai sus menționate urmau să fie transferate după ce se obținea punerea în posesie”, se arată în comunicatul DNA. Terenurile pretinse ar valora 2.420.000 euro. 

Gîrd urmează să fie prezentat, astăzi, Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

UPDATE Tribunalul Timiș a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a ajutorului de șef de post din Giroc.

4 COMENTARII

  1. Fix pix. Zi ma care s parlamentarii . Ce atata ii ascundeti voi presa .
    2 parlamentari si atat . Care s ? Sa stim si noi pe cine am votat . Si judecătorul final este mai interesant.

  2. Dă-ne nume Dragoș!!! Care parlamentari, care judecători??? Interesant ar fi să investighezi câți interlopi au cumpărat apartamente de la „dezvoltatorul-combinatorul” nr1 din Giroc.

  3. ca TîLHARII la drumul mare…
    A FOST si ESTE IN CONTINUARE un JAF SISTEMIC ce se intimpla in domeniu…
    A trebui un DNA DISTINCT doar ptr acest domeniu, doar ca să le mai inhibi cit de cit primarilor aceasta PRADUIALA NATIONALA COMISA, atit din domeniul privat cit se public
    CERETI VOI PRESA SITUATIA L. 10 LA NIVELULU FIECAREI PRIMARII, dar COMPLETA, inclusiv cu respingeri sau AMÎNĂRI deliberate… ca sa~si vinda oamenii drepturile valoroase pe nimic

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.