Trupa Katara va susține un concert de lansare a noului album la...

Trupa Katara va susține un concert de lansare a noului album la Timișoara alături de maghiarii de la Mors Silence

0
DISTRIBUIȚI
Formația Katara va susține un concert la Timișoara

Formația arădeană Katara va susține un concert de lansare a albumului ”My November”, alături de trupa maghiară Mors Silence, evenimentul urmând să se desfășoare la sfârșitul acestei săptămâni la Timișoara.

În limba greacă, cuvântul ”Katara” înseamnă blestem. Chitaristul Althar (Arthur Kiss) și basistul Robi (Robert Both), ambii arădeni, au gândit conceptul despre curajul de a îmbrățișa orice blestem și de a-l învinge, astfel. Cei doi aveau experiență în fenomenul underground, după ani buni petrecuți pe scenă cu trupa Sheol. Ideea Katara s-a născut în 2014, iar primul lor concert a avut loc un an mai târziu în clubul arădean Flex în cadrul unui eveniment dedicat ajutorării victimelor de la ”Colectiv”.


După doi ani, Katara a cîștigat finala națională a competiției Ostring, iar mai apoi au susținut un recital în cadrul festivalului Rock N Iași. Au urmat mai apoi apariții în cadrul festivalurilor Midalidare Rock in the Wine Valley (Bulgaria), Metal Gates Festival ,  Bucovina Rock Castle sau Rivulus Dominarum Metal Fest.În luna ianuarie a anului 2019 trupa a lansat primul album The End, care a fost primit excelent de public. Trupa a susținut concerte în Ungaria, Cehia, Slovacia, Serbia și Bulgaria, iar cu doi ani în urmă s-a calificat în finala concursului Wacken Metal Battle România, care a fost amânată, din cauza pandemiei, până în luna septembrie a anului trecut. Aici, trupa a dat dovadă de o prestație impecabilă, având ca rezultat câștigarea acestei finale. Katara va reprezenta România, în acest an  în Germania, la finala internațională a concursului Wacken Metal Battle. Până acum formaţiile care au reprezentat România în finala internaţională de la Wacken au fost: X-plod (Bucureşti) 2009, Altar (Cluj-Napoca) 2010, Bucovina (Iaşi) 2011, Gothic (Petroşani) 2012, God (Iaşi) 2013, Dirty Shirt (Maramureş) 2014, Dark Fusion (București) 2015, Hteththemeth (Brașov) 2016, E-an-na (Sibiu) 2017 și An Theos (București) 2018.

Formația maghiară Mors Silence a luat naștere în 2006 și a lansat primul album în 2016 sub numele de „Call of the Nether Realm“, care a fost urmat doi ani mai târziu de „World of Pain“. Concertul formațiilor Katara și Mors Silence din Timișoara va avea loc sâmbătă 7 mai, de la ora 19 la Manufactura.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.