Un nou episod al atelierului de film cu regizorul Cristi Puiu, la...

Un nou episod al atelierului de film cu regizorul Cristi Puiu, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Cel de-al patrulea sfârșit de săptămână al atelierului de film povestit din scaunul regizorului, organizat de asociația culturală Oaza Team, avându-l drept invitat pe Cristi Puiu, va aduce la Timișoara încă două filme reprezentative pentru istoria cinematografiei, după  „Look back in anger” de Tony Richardson și „A Woman Under the Influence” de John Cassavetes, care au fost prezentate la ediția anterioară. Reprezentațiile vor avea loc sâmbătă, 28 mai, și duminică, 29 mai, în Aula Magna a Universității de Vest, începând cu ora 17:00.

Ceea ce propune Cristi Puiu cu acest eveniment, este o incursiune subiectivă în istoria cinemaului sub forma unui serial.


Vor fi prezentate filme istorice sau filme uitate, genuri și școli de film, care au marcat lumea cinematografiei sau au contribuit într-un fel sau altul la formarea sa ca artist.

Filmele acestui proiect vor putea fi văzute pe parcursul lunilor mai-iunie și septembrie-noiembrie, la sfârșit de săptămână. Proiecțiile au loc alternativ la Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș (Intrarea de pe strada Henri Coandă), la Casa Artelor  de pe strada Ep. Augustin Pacha nr. 8 și în Aula Magna a Universității de Vest Timișoara. Acestea vor fi precedate de prezentarea filmelor, a contextului in care au fost alese, fiind urmate de discuții conduse de regizorul Cristi Puiu. Evenimentul se adresează în special tinerilor între 14 și 25 de ani.

Cristi Puiu s-a născut în anul 1967, la București. Începe, în 1992, are studii de pictură la École supérieure d’art visuel din Geneva, pe care le abandonează pentru a se înscrie la secția de film. A regizat: Marfa și banii (2001), Moartea domnului Lăzărescu (2005), Aurora (2010), Sieranevada (2016) Malmkrog(2020).

A primit numeroase premii, printre care trofeul Un Certain Regard in 2005 pentru „Moartea Domnului Lazărescu” și în 2020 premiul pentru cel mai bun regizor pentru „Malmkrog”, in secțiunea Encounters, a Festivalului de film de la Berlin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.