Un veac de excelenţă chinologică în Banat, marcat printr-un eveniment special la...

Un veac de excelenţă chinologică în Banat, marcat printr-un eveniment special la Muzeul Satului

0
DISTRIBUIȚI
Cainele politist Jake (arhivă)

Asociația Chinologică Română a Județului Timiș marchează în weekendul 6-8 mai „O sută de ani de excelență chinologică în Banat”. Evenimentul unic în România va avea loc la Muzeul Satului Bănăţean şi va cuprinde mai multe competiţiie canine, un târg de adopţie, precum şi o expoziţie de timbre.

Simbioza om-câine valabilă de sute de ani a primit valenţe de la vânătoare, păstorit şi paza casei la companie si agreement.


În zona de vest a ţării există o tradiţie în coagularea activităţii chinologice încă din anul 1922, prin „Societatea Câinilor de Poliţie pentru România”, cu sediul în Timişoara, Palatul Weiss. Asociaţie care în 1931 şi-a schimbat denumirea în „Societatea Proprietarilor de câini de rasă din România” şi care funcţionează şi azi sub denumirea din 1972: Asociația Chinologică Română a Județului Timiș.

Organizatorii anunţă cu ocazia celor 100 de ani de activitate „un eveniment aniversar UNIC în România”, care se va desfăşura la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara în zilele de 6 – 8 mai şi „va cuprinde patru competiţii canine internaţionale multirasă, două competiţii de club de rasă, târg de adopţii canine şi o frumoasă expoziţie de timbre intitulată sugestiv CANIS”.

Intrarea la eveniment este gratuită pentru pensionari, persoanele cu dizabilităţi şi copiii până la 14 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.