USR și PNL au depus proiecte de hotărâre identice pentru mărirea salariilor...

USR și PNL au depus proiecte de hotărâre identice pentru mărirea salariilor în Primăria Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Consilierul local Radu Țoancă (PSD) se amuză pe seama faptului că cele două partide se află într-o „întrecere socialistă pentru mărirea salariilor din Primărie”.

„O situație hilară se înregistrează în aceste zile la nivelul Primăriei Municipiului Timișoara: «aliații» locali de guvernare USR și PNL au depus, fiecare separat, câte un proiect de hotărâre de consiliu local privind majorarea salariilor funcționarilor publici și personalului contractual. Comicul acestei întreceri socialiste este amplificat și de faptul că inițiativele vin din partea a două partide ce se revendică de la dreapta eșichierului politic și care au criticat prin diverși lideri (Barna, Cioloș, Orbán, Cîțu) PSD-ul, atunci când a mărit veniturile bugetarilor din administrație, educație, sănătate etc, catalogându-ne «partidul pensionarilor, bugetarilor și a altor categorii asistate social»”, a scris Țoancă pe pagina sa de Facebook.

„Primarul Dominic Fritz a avut în cursul săptămânii trecute o întâlnire, în premieră, cu toți angajații din PMT (pe care ar fi trebuit să o aibă, după părerea mea, în urmă cu un an și jumătate), în care a promis aceste măriri legale de salarii, deși ar fi putut tranșa acest lucru în ședințele precedente de plen, dacă nu ar fi legat, într-un mod stupid, această problemă a salarizării de organigramele suspendate de Instanțe.


Liberalii au depus la rândul lor un proiect de HCL, pentru a lua fața partenerilor de coaliție înaintea angajaților și pentru a le demonstra că nu sunt în stare de nimic din punct de vedere administrativ. Evident că ambele proiecte de hotărâre sunt identice în ceea ce privește cuantumul creșterilor salariale, pentru că grilele financiare sunt aceleași la nivel contabil pentru fiecare categorie de bugetari. Grupul de consilieri PSD va vota oricare din aceste proiecte (dacă va fi nevoie, chiar pe ambele), în condițiile în care mai există foarte mulți angajați la nivelul instituției – în ciuda prejudecăților din spațiu public – care se duc lunar acasă cu sume nete care variază între 2.300 și 3.000 de lei!”, mai spune mesajul consilierului local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.