Wolf’s Run, alergare şi ciclism în Banatul Montan, de 1 iunie, pentru...

Wolf’s Run, alergare şi ciclism în Banatul Montan, de 1 iunie, pentru copii

0
DISTRIBUIȚI

Copiii din Banat pot participa de 1 iunie la o aventură dedicată lor în pădurea de lângă oraşul Oraviţa, judeţul Caraş-Severin. De ziula lor, acestora li de pregăteşte o cursă cu obstacole, dedicată exclusiv copiilor sub 14 ani.

Wolf’s Run, Cursa Lupului, aduce la start aproximativ 600 de mici alergători și cicliști din tot Banatul, care se vor întrece pe trasee cu obstacole, amenajate în pădure. Cursa este organizată de Liceul Teoretic „General Dragalina” Oravița şi este deschisă
pentru toți copiii. Mai multe școli din Timiș și Caraș-Severin s-au organizat și și-au format
deja echipele. Concursul se adresează copiilor între 5 și 14 ani și concurenții vor porni la start pe mai multe categorii: Categoria Alergare: 5-9 ani – fete/băieți, 1,2 km; Categoria Alergare: 10-14 ani: fete/băieți, 2 km; Categoria Ciclism: 5-9 ani – fete și băieți, 1,2 km; Categoria Ciclism: 10-14 ani: fete/băieți, 4 km.

„Cursa Wolf’s Run se află la a doua ediție, prima a avut loc în 2018, și a fost întreruptă în
anii următori de pandemia de Covid, dar iată că am reușit să revenim și să organizăm o nouă ediție.


Noi, la Liceul Teoretic General Dragalina din Oravița încurajăm mișcarea și suntem mândri că putem gestiona un eveniment de o asemenea anvergură, atât cu sprijinul profesorilor, dar mai ales cu sprijinul elevilor de liceu care s-au implicat în organizare”, a declarat Alideea Țepeneu, directorul Liceului Teoretic „General Dragalina” Oravița.

„Wolf’s Run este o cursă de tip spartan race, cu tot felul de obstacole pe care concurenții
trebuie să le depășească în alergare sau cu bicicleta. Este singura cursă de acest gen din
țară, dedicată exclusiv copiilor sub 14 ani, organizată pe mai multe categorii. Anul acesta
am introdus și componenta de ciclism pentru că vrem să încurajăm mersul pe bicicletă. Am ales să desfășurăm evenimentul chiar de 1 iunie pentru că vrem să arătăm tuturor că Ziua Copilului poate fi asociată cu activități fizice și sportive.”, a spus şi Cosmin Ciorman, profesor de sport Liceului Teoretic „General Dragalina” Oravița.

Competiţia organizată de liceul din Oraviţa este finanţată prin Fondul Ro Bike Valley şi sprijinită de Fundația Comunitară Timișoara, dar şi susţinută de numeroşi sponsori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.