16 kilograme de canabis, confiscate în urma unor percheziții. Trei bărbați, reținuți...

16 kilograme de canabis, confiscate în urma unor percheziții. Trei bărbați, reținuți de polițiști

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii și procurorii DIICOT din Cluj au confiscat peste 16 kilograme de canabis în urma a două percheziții efectuate la persoane bănuite de trafic de droguri.

Potrivit polițiștilor, joi au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară și trei mandate de aducere, emise pe numele a trei bărbați bănuiți de trafic de droguri de risc și de mare risc.

Din cercetări a reieșit că, în perioada toamna anului 2021 – vara anului 2022, cei bănuiți ar fi achiziționat, deținut și vândut droguri consumatorilor din județele Cluj, Mureș și Dolj.

De asemenea, la sfârșitul lunii mai 2022, o persoană bănuită, în baza unei înțelegeri prealabile cu o altă persoană, s-ar fi deplasat în Spania, în zona Barcelona, de unde ar fi procurat 13,88 kg de canabis.


Drogurile ar fi fost introduse în România prin intermediul unei firme de coletărie.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 16 kilograme de cannabis și 600 de grame de cocaină, două grindere, 85 de pungi cu urme de substanțe, 233 de pungi prevăzute cu ziplock goale, un kit, 14.200 de lei, 500 de euro și 400 de dolari.

Pe numele celor trei, procurorii DIICOT au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de vineri să fie prezentați instanței, cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.