Alin Nica, replică la cinci zile după ce Raoul Trifan l-a acuzat...

Alin Nica, replică la cinci zile după ce Raoul Trifan l-a acuzat că sabotează Timișoara-Capitală Europeană a Culturii. Amenințări vagi pentru senatorul USR

5
DISTRIBUIȚI

Săptămâna trecută, senatorul USR Timiș Raoul Trifan îl acuza pe președintele CJ Timiș, Alin Nica (PNL), de faptul că sabotează programul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, după ce Ordonanţa referitoare la finanţarea proiectului a fost retrasă de pe ordinea de zi a ședinței de guvern. Senatorul USR lăsa să se înțeleagă în mesajul său că amânarea a fost făcut la presiunea unor lideri liberali, care și-ar dori ca CJ Timiș să primească o „felie” mai mare din suma alocată.

„(…) Pentru Alin Nica, în schimb, Capitala Culturală nu înseamnă decât două lucruri: încă o ocazie să faulteze administrația USR și, mai important, resurse bugetare pe care le poate redirecționa spre rețeaua de agățători de partid pe care și-a construit-o în județ. Finanțarea guvernamentală, atât de necesară și deja foarte întârziată, este blocată din nou și din nou de șeful PNL Timiș, în încercarea de a deturna o parte cât mai mare din fonduri spre aparatul propriu. Președintele consiliului județean dorește să drămuiască el banii guvernamentali destinați capitalei culturale, nu primăria care este direct responsabilă de succesul evenimentului. Gurile înfometate din jurul lui Nica sunt multe și își cer partea. Acest individ îmbogățit din afaceri dubioase în comuna pe care a păstorit-o până de curând este ca o pacoste care s-a abătut asupra județului nostru. Un simplu politruc cu aere de mare om politic, el nu înțelege cu adevărat importanța acestui proiect pentru Timișoara. Capitala Culturală este a timișorenilor, domnule Nica, nu a peneliștilor! Nu o mai sabotați!”, a scris Trifan, sâmbăta trecută, pe pagina sa de Facebook.

Alin Nica a „contraatacat” astăzi, la cinci zile după mesajul lui Raoul Trifan, trimițând presei o listă întreagă de documente în care se arată ce proiecte are CJT în derulare pentru Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, dar și o „notificare” către Raoul Trifan, care este somat ca în termen de 12 ore să șteargă postările acuzatoare de pe Facebook.

„Acuzele formulate de dumneavoastră, aduc atingere onoarei, demnității și reputației subsemnatului, motiv pentru care vă solicit ca, în termen de 12 ore de la data prezentei, să procedați la retractare informațiilor acuzative formulate la adresa mea, prin articolele publicate în data de 11.06.2022 și 15.03.2022 pe pagina dumneavoastră de Facebook și, totodată, să încetați orice fel de declarații publice denigratoare cu privire la persoana subsemnatului și la activitatea desfășurată în calitate de Președinte al Consiliului Județean Timiș.


Vă aduc la cunoștință faptul că, în măsura în care nu veți da curs prezentei notificări, voi solicita concursul organelor abilitate în vederea atragerii răspunderii civile delictuale a dumneavoastră pentru cauzarea prejudiciului iminent”, a transmis Alin Nica. În al doilea mesaj la care face referire, cel din 15 martie, Trifan scria că „motivul pentru care președintelui PNL Timiș îi displace ideea restructurării STPT este că protejează o haită de politruci adânc înșurubați pe posturile călduțe ale societății”.

Primăria Timișoara a intervenit în discuție cu un comunicat în care menționează că „90% dintre obiectivele de infrastructură culturală asumate de Primăria Timișoara prin dosarul de candidatura în 2016 sunt fie finalizate fie în lucru cu termen de finalizare anul acesta sau anul viitor. Cei mai mari pași au fost realizați în ultimul an și jumătate, din bugetul local” și continuă listând mai multe sume și direcții de finanțare.

Municipalitatea nu a ratat ocazia de a-i aminti lui Alin Nica și de eșecurile CJT. „În același timp, nu putem să nu remarcăm faptul că dintre cele patru obiective de infrastructură și de turism cultural asumate de Consiliul Județean Timiș în dosarul de candidatură cu care Timișoara a câștigat acest titlu, niciunul nu a fost nici măcar început, darămite realizat, cel mai grăitor exemplu în acest sens fiind reabilitarea Castelului Huniade”, mai spune comunicatul primăriei.

„Dacă alții decid să folosească proiectul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, un proiect istoric, în disperata lor luptă politică, e alegerea lor. Nu știu cine câștigă politic dintr-o astfel de abordare, dar stiu sigur că Timișoara pierde. Eu sunt focusat să livrez ce și-a asumat Timișoara: investiții ambițioase în infrastructura culturală, redeschiderea cinematografelor ca centre culturale, un program cultural de calitate care ajunge la toți timișorenii și care atrage vizitatori din toată Europa. Miza acestui titlu este să transformăm imaginea României în lume, cu Timișoara și cultura ei cap de afiș. Nu voi juca jocul unor oameni politici locali pentru care miza pare să fie strict una de carieră personală”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Ordonanța ar putea ajunge din nou astăzi pe masa Guvernului, însă o nouă amânare este de asemenea posibilă.

5 COMENTARII

  1. La cat se ocupa Nica asta de drumul de legatura cu autostrada A1 dinspre Dumbravita, drum lasat in paragina de ani buni, degeaba cere una alta, e clar ca lucreaza doar pentru bunastarea proprie. Un impostor pus pe capatuiala si el si multi altii de pe la CJT.

  2. Capitala europeana a culturii, e ok atata timp cat vizitatorii sunt rugati sa nu vina de pe autostrada pe tronsonul A1-giarmata-dumbravita, ca o sa inteleaga ca e capitala nepasarii si a coruptiei din administratie

  3. Cât de jos a ajuns Timișoara și Timișul dacă sunt conduse sau reprezentate de astfel de nulități. De exemplu Impostorul de Trifan n-a făcut nimic în viață și Usr-iștii l-au făcut senator. Rușinos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.