Amalia Gaiță a lansat expoziția de fotografie „Clara e confuză” FOTO

Amalia Gaiță a lansat expoziția de fotografie „Clara e confuză” FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-318463862">

Joi seara, centrul cultural MV Sci-Art Center, situat pe strada Mihai Viteazu, Nr 1, a fost gazda unui eveniment artistic deosebit, care a marcat vernisajul expoziției foto „Clara e confuză” de Amalia Gaiță, un proiect realizat în cadrul cercetării doctorale cu tema „Solitudinea ca experiență artistică”, Conducător științific: Prof. univ. dr. Habil Stelian Acea.

„Evenimentul de ieri a fost o încântare. M-am bucurat să fiu înconjurată de atâtea suflete, mai mult sau mai puțin confuze. Am experimentat solitudinea împreună și asta e frumos. «Clara e confuză» este un proiect fotografic bazat pe teza mea de doctorat care se învârte în jurul conceptului de solitudine văzută ca o experiență artistică. Am scris trei ani despre singurătate, transformată în solitudine, transformată în artă. Din punct de vedere fotografic, seria de lucrări este un experiment care are în centru nevăzutul, imaterialul. Toate cele văzute gravitează în jurul marelui nevăzut care poate deveni o fotografie în sine, dacă închidem ochii bine și ne dăm voie să imaginăm. La final, toată lumea pleacă acasă cu o fotografie mentală a spațiului gol dintre tablouri. Tehnica folosită în realizarea imaginilor implică foaia de calc, care a fost prezentă la vernisaj, subtil, menită să devină context interactiv, iar vizitatorii expoziției să se fotografieze prin ea, să devină la fel de difuzi și confuzi ca și Clara. I-am invitat să dea un sens Clarei, așa cum mă provoc și pe mine să dau un sens confuziei și solitudinii, în fiecare zi. Cred că aseară, preț de două ore, confuzia a fost un spațiu sigur, chiar distractiv. Mulțumesc Mirelei Vlăduți pentru găzduirea expoziției în spațiul special de la MV, colaborarea cu ea este o plăcere și o deosebită onoare de fiecare dată. Mulțumesc domnului profesor Univ. Dr. Stelian Acea, conducătorul doctoratului meu și cel care m-a motivat și ambiționat în tot acest timp, precum și întregului colectiv de la Facultatea de Arte. Nu în ultimul rând, le mulțumesc prietenilor dragi, mai vechi și mai noi, care au fost cu mine aseară, confuzi, curioși, comunicativi“, a spus Amalia Gaiță.

Expoziția va fi deschisă pentru vizitare până în 3 iulie, la centrul cultural MV Sci-Art Center, prima inițiativă comună a organizației artistice META Spațiu și a Universității Politehnica, care își propune să susțină constant colaborările dintre știință și artă la nivel universitar și să reunească profesioniști din ambele sfere.

La sfârșitul anului 2017, Amalia Gaiță a lansat albumul de debut, „Melting Sun”, alături de trupa ei din care fac parte Mihai Moldoveanu la bas, Adrian Şchiopu la tobe şi Vlad Cotruş la chitară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.