Aprecieri internaționale pentru albumul compozitorului timișorean George-Denis Ardelean

Aprecieri internaționale pentru albumul compozitorului timișorean George-Denis Ardelean

0
DISTRIBUIȚI

Compozitorul timișorean George-Denis Ardelean are parte de o serie de ecouri pozitive pentru materialul discografic „Unfold“, album lansat la casa de discuri italiană Blue Spiral Records. Cronici cât se poate de pozitive și interviuri ample cu artistul timișorean au apărut în Soundmatch Mag, Tinker Magazine, Soundwaves Magazine sau portalul italian UndergroundMusic.

„Piesele au fost compuse anul trecut, influențate fiind în mare măsură de momentele pe care le trăim de doi ani încoace. Deși triste și melancolice ca și construcție, piesele au o doză de speranță. Pentru mine muzica este storytelling. Unul din cele mai importante aspecte a acesteia este de a spune o poveste, de a transmite un sentiment, de a crea o imagine pentru ascultător. Același lucru am încercat și eu când am compus muzica pentru EP, crearea unei lumi sonice/muzicale care să fie imaginea realității acestor vremuri pe care le trăim, să spună povestea lor”, a spus muzicianul.

Artistul timișorean a învățat să cânte la acordeon la vârsta de 12 ani iar albumul său de debut a fost lansat la sfârșitul anului 2020 sub numele de „Hollows Of Time”, un material discografic care conține opt piese, discul fiind mixat și masterizat de Ovidiu-Dodo Moldovan.


Compozițiile tânărului artist includ atât partituri originale minimalistice, experimentale, cât și pentru muzică de cameră și orchestre simfonice.

„Această direcție a venit vizionând multe filme. La început nu am fost conștient de impactul muzicii, dar cu timpul mi-am dat seama că muzica este la fel de importantă precum imaginile din film. Fascinat de acest lucru, am ascultat foarte mult muzică de film. De aici a pornit, deoarece în film, muzica cu orchestre simfonice sau muzica de cameră sunt cele mai des întâlnite, deși acum cu ajutorul tehnologiei aceast spectru sonor s-a mărit, având la dispoziție tot felul de echipamente care îți permit să experimentezi cu tot felul de sunete”, a spus muzicianul.

Albumul de debut al lui George-Denis Ardelean a fost promovat și cu ajutorul unui videoclip la piesa Ethereal, în care apar și membrii formației Mezzo Quartet, filmat la librăria La Două Bufnițe din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.