Autoritățile au făcut recepția pentru trei proiecte din Timișoara. Două lucrări au...

Autoritățile au făcut recepția pentru trei proiecte din Timișoara. Două lucrări au fost „trimise” înapoi la constructor

1
DISTRIBUIȚI

Ieri a fost programată recepția pentru trei proiecte de investiții din Timișoara, toate executate de același constructor: strada Grigore Alexandrescu; extinderea Podului Eroilor; pistele de bicicletă de sub Podul Eroilor (executate pe un contract diferit).

Conform viceprimarului Ruben Lațcău, două dintre lucrări aveau probleme suficient de serioase încât autoritățile să ceară refacerea acestora.

„Comisia de recepție este formată din constructor, dirigintele de șantier, proiectant, reprezentanți din primărie, reprezentanții poliției rutiere și a ISC. Două dintre lucrări au probleme serioase: str. Alexandrescu și pistele de bicicletă. Proiectul de extindere de pe Grigore Alexandrescu a început cu o sistare și s-a terminat cu o întârziere penalizată cu 1,5 milioane de lei (20% din contract). De când am preluat acest proiect am început să rezolvăm problemele majore care îl blocau: lipsa unui plan de relocare a utilităților și lipsa întregului teren pe care urma să se facă extinderea la patru benzi. Nu doar că stâlpii de electricitate nu erau prevăzuți a fi mutați și urmau să ajungă undeva în banda 1, dar în sensul giratoriu era plănuită o rețea supraterană de gaz, ca să nu mai amintesc că proiectul nu conținea niciun stâlp de iluminat public. Din cauza acestor probleme, șantierul a stat sistat mare parte din 2020. Rezolvarea a durat destul de mult, dar în 2021 au fost multe luni în care exista un front generos de lucru și constructorul nu s-a mobilizat, de aici penalitatea. Lucrarea are de asemenea finisaje care trebuie corectate, crăpături în trotuare, marcaje care s-au șters și trebuie refăcute și câteva tasări. Vreme de cinci ani se va reface de câte ori trebuie. Iluminatul public a fost de montat de STPT. Spațiul verde, eliminat din contract din cauza slabei proiectări, va fi executat după recepție, pe contractul de întreținere.


Dacă contractul de extindere a străzii nu necesită refaceri consistente, nu pot să spun același lucru despre execuția pistelor de sub Podul Eroilor. Și în acest caz, planificarea fostei administrații a fost mai mult decât «modestă», podul și pistele fiind executate pe proiecte diferite cu pistele executate după montarea extinderii podului. După cum vedeți în fotografii, pe malul sudic, întreg taluzul s-a tasat câteva zeci de centimetri, trotuarele și pistele de pe mal fiind deja fisurate. Astfel de defecte la o lucrare sunt inadmisibile și lucrarea va trebui refăcută urgent – atât întregul taluz cât și pista cu trotuar”, a transmis Lațcău.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.