Bacalaureat 2022. Subiectele primite azi de elevi pentru proba de Limba Română...

Bacalaureat 2022. Subiectele primite azi de elevi pentru proba de Limba Română – real și uman

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1420518934">

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2022 au început astăzi cu examenul de limba română, absolvenții de liceu având la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele.

La examenul de Bacalaureat 2022 s-au înscris, la nivel național, 126.454 de absolvenţi de liceu – 111.329 din promoţia curentă şi 15.125 din seriile anterioare – pentru a susţine probele integral sau parţial, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare.

La profilul uman, subiectele la română la BAC 2022 au constat în textul la prima vedere din Nicolae Iorga „Doamna Elena Cuza”, și perspectiva narativă a unui text din opera „Întunecare” a lui Cezar Petrescu. Spre deosebire de profilul real, la al treilea dintre subiectele la română la bacalaureat 2022 cerința a fost de a prezenta particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o comedie studiată.

Subiectele la română la BAC 2022, la profilul real, au constat într-un text la prima vedere din Nicolae Iorga „Doamna elena Cuza”, potrivit edupedu.ro. Un subpunct al subiectului 1 la română a avut ca cerință scrierea unui text de minimum 150 cuvinteîn care să se argumenteze „dacă întâlnirea cu o personalitate (istorică, socială, culturală etc.) produce sau nu emoție, raportându-se atât la informațiile din fragmentul extras din textul «Doamna Elena Cuza» de Nicolae Iorga, cât și la experiența personală sau culturală”.

Absolvenții de liceu au avut la al doilea dintre subiectele la română la bacalaureat 2022 o fost o argumentare a perspectivei narative într-un text de Cezar Petrescu – „Întunecare”.

Ministerul Educației va prezenta, oficial, în jurul orei 15:00 subiectele la română la bacalaureat 2022 și baremul de corectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.