Bărbat înarmat cu o pușcă și trei pistoale, prins de polițiști pe...

Bărbat înarmat cu o pușcă și trei pistoale, prins de polițiști pe autostradă după ce a amenințat că-și ucide fosta soție

1
DISTRIBUIȚI

Un bărbat care și-a amenințat fosta soție și pe mama acesteia cu moartea a fost prins de polițiști în timp ce se deplasa spre locuința femeilor.

„În urma activităților investigative și de cercetare penală efectuate de polițiștii Serviciului Investigaţii Criminale şi cei ai Serviciului Arme, Explozivi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Hunedoara, cu sprijinul poliţiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale, la data de 4 iunie 2022, în jurul orei 17:00, pe autostrada A1, între localităţile Ilia şi Deva, a fost depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 40 de ani, cu privire la care existau informaţii că ar deţine asupra sa o armă de vânătoare şi ar intenţiona să îşi ucidă fosta soție și pe membri familiei acesteia, aflați într-o comună de lângă municipiul Hunedoara. După efectuarea controlului corporal şi al autoturismului, bărbatul a fost condus la sediul IPJ Hunedoara, pentru audieri”, a transmis IPJ Hunedoara.

Poliţiştii au stabilit că bărbatul a adresat amenințări cu moartea fostei sale soții și mamei acesteia prin intermediul unor rețele de comunicare. Conform oamenilor legii, bărbatul a procurat „dintr-un stat european şi a deținut și transportat fără drept o armă letală cu țevi lise și trei arme neletale (un pistol, un revolver cu aer comprimat și un pistol de semnalizare, dar şi o pereche de cătuşe metalice) din categoria celor supuse autorizării, precum și muniție aferentă, pe care le-ar fi introdus, ilegal, pe teritoriul României, la data de 4 iunie 2022, fără a le declara organelor vamale (ascunzându-le în bagajele aflate în autoturismul pe care îl conducea)”.

Armele şi muniţia aferentă au fost descoperite de poliţişti în urma controlului, şi ridicate pentru continuarea cercetărilor.


Bărbatul a fost inițial reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de contrabandă calificată, amenințare şi nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar duminică a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Hunedoara, care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.