Cári Tibor a compus muzica unui film maghiar care abordează povestea unei...

Cári Tibor a compus muzica unui film maghiar care abordează povestea unei familii din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Compozitorul și pianistul Cári Tibor a compus muzica filmului maghiar „The Eternal Loyalty“ („Örök Hüség“), care a avut premiera la începutul acestei luni, un lung metraj care se bazează pe povestea reală a unei familii din Timișoara, din perioada primului razboi mondial.

„Luna iunie a fost foarte plină pentru mine și încă nu s-a terminat. Am avut două evenimente majore și importante. În data de 4 iunie a fost premiera filmului «Eternal Loyalty» și un concert spectacol cu un concept creat de mine. Pentru concert ne-am pregătit în luna mai foarte intens. Am compus 1 oră și 20 de minute de muzică nouă. Au fost implicați 21 muzicieni, din care șapte cântăreți. Pe lângă muzicieni au susținut momentele muzicale și șapte dansatori profesioniști coregrafii speciali create pentru acest concert. Cei 28 de artiști erau din șapte țări europene alese de mine fiecare reprezentând stiluri și genuri muzicale diferite. Textele pieselor au fost scrisă de Tasnádi-SáhyPéter. Concertul a fost susținut la Budapesta în sala minunată a Teatrului Național de Dans. Tot în aceași seară a fost și premiera filmului Eternal Loyalty pe Dună TV. Filmul prelucrează povestea unei familii din Timișoara din perioada primului război mondial. Povestea e inspirată din memoriile timisoreanului Der Zoltan, prelucrate de Dolhai Attila, cu care împreună am scris un musical în 2020. Filmul se bazează pe acest musical preluând cântecele din piese și fiind de fapt pilonii filmului.


În film sunt 13 cântece interpretate de cei mai important soliști din Budapesta, majoritatea aparțînînd Teatrului de Operetă. Regia filmului e realizată de Ivanyi Marcell., iar scenariul este scris de Nemeth Akos. Din distribuție fac parte actori,soliști ca Janza Kata, Gubik Petra, Földes Tamás, Mészároș Árpád Zsolt, Dénes Viktor, Sándor Péter, Csuha Lajos, Szabó P. Szilveszter, Oszvald Marika, Kiss-B. Atilla. Filmul va fi adus și la Timișoara probabil în toamnă unde vor fi prezenți și câțiva din protagoniștii filmului împreună cu regizorul“, spune Cari Tibor.

Născut la Odorheiu Seciuesc, artistul a absolvit Facultatea de Muzică din Timișoara în 2002 și, de-a lungul anilor, a colaborat cu o serie de regizori și a a fost recompensat cu o serie de premii . Printre realizările de seamă ale artistului se numără și coloana sonoră a filmului de animație maghiar „Ruben Brandt Collector“, realizat de Milorad Krstić. Anul trecut, artistul a revenit în fața melomanilor cu mai multe proiecte, unul dintre acestea fiind „Ct Project – Shakespeare Songs“. În ultima zi a anului trecut artistul a cântat alături de Teo Milea și o serie de invitați în cadrul unui eveniment desfășurat în Piața Libertății din Timișoara. Următorul concert al lui Cari Tibor va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, sâmbătă 25 iunie, de la ora 18 în Parcul Carmen Sylva, în cadrul căruia spectatorii vor putea audia și câteva piese incluse în acest nou film.

„În acest sfârșit de săptămână voi avea două concerte cu The Tango Orchestra cu invitați speciali. În program se vor auzi și piese din film. Sâmbătă cântăm în Parcul Carmen Sylva din Timișoara unde vor fi alături de noi Giacomo Medici, Borbély B. Emília, Molnos András Csaba. Duminică 25 iunie vom susține un concert la Odorheiu Secuiesc“, ne-a dezvăluit Cari Tibor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.