Charlie Ottley, lecție pentru români după ce a fost jefuit de doi...

Charlie Ottley, lecție pentru români după ce a fost jefuit de doi copii la Timișoara: „Nu noi suntem victima, ci copiii. Ei ar fi trebuit să fie în pat la acea oră, iar a doua zi la școală”

0
DISTRIBUIȚI

Realizatorul de filme documentare Charlie Ottley și-a recuperat astăzi drona și accesorile aferente, furate zilele trecute în Parcul Civic din Timișoara. Englezul îndrăgostit de România, unde este stabilit de câțiva ani, nu s-a sfiit să atragă atenția asupra problemelor grave cu care se confruntă țara, folosind propria experiență din zilele trecute. Dacă internetul a fost împânzit de reacții insensibile sau de-a dreptul rasiste după identificarea vinovaților, Ottley a oferit un exemplu de umanitate.

„Vă asigur că în acest caz nu noi suntem victima, ci copiii. Ei ar fi trebuit să fie în pat la acea oră, iar a doua zi la școală.


Au fost trădați de părinți și de societate. Indiferent de etnie, ei au nevoie de reabilitare, dacă nu vor fi ajutați, ei vor continua să fie implicați în criminalitate. Nu numai că nu vrem să fie pedepsiți în vreun fel, pentru că nu este vina lor, dar am vrea să profităm de această ocazie și să le oferim șansa de a ne vizita când filmăm Flavours of Romania aici, să vină să ne vadă pe platoul de filmare. Aș vrea să le ofer o cameră, să îi învăț să filmeze și să le oferim un start sperând să îi încurajăm și să îi inspirăm să nu facă greșelile părinților lor, pentru că din câte înțeleg, tatăl lor e în închisoare. Din păcate noi, ca societate, îi dezamăgim… Pentru că sunt romi există multă xenofobie când e vorba despre ei sau cel puțin asta am întâlnit eu și de multe ori problema este ignorată. Mulți vorbesc despre faptul că sunt romi, dar sunt în primul rând copii și fiecare copil merită să aibă oportunități în viață. Vrem să adunăm bani să le cumpărăm o cameră și să găsim un loc de muncă pentru mamă. Trebuie să facem o reformă socială profundă a societății. Dacă voi, toți, știți o o asemenea familie, ajutați-i, copiii sunt cel mai de preț bun al unei țări”, a spus Charlie Ottley, care a apreciat reacția rapidă a autorităților, dar s-a și întrebat „dacă un alt cetățean primea un răspuns la fel de rapid”.

Realizatorul TV a fost angajat de CJ Timiș pentru a realiza un film de promovare pentru Timișoara, Capitală Europeană a Culturii în 2023. Charlie Ottley este responsabil pentru Wild Carpathia și Flavours of Romania, care au făcut o bună imagine României în străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.