Cine a fost arestat în mega-dosarul fraudei cu fonduri pentru IMM-uri, instrumentat...

Cine a fost arestat în mega-dosarul fraudei cu fonduri pentru IMM-uri, instrumentat de Parchetul European. Un celebru DJ din Timișoara, printre inculpați

0
DISTRIBUIȚI

Tribunalul București a judecat, azi noapte, solicitările Parchetului European de arestare preventivă a mai multor inculpați din dosarul mega-fraudei cu fonduri europene. În urma celor peste 160 de percheziții efectuate acum două zile și a audierilor, procurorul EPPO a dispus reținerea pe 24 de ore a nu mai puțin de 12 persoane. Investigațiile au durat luni de zile, perioadă în care cei implicați au fost interceptați, liderii grupării fiind înregistrați când plănuiau cum să acționeze. De asemenea, au fost infiltrați investigatori în rândul grupării. Dosarul are peste 70 de volume.

Conform anchetatorilor, grupul infracțional a fost constituit, în perioana mai – iunie 2017, din soții Gabriela și Daniel Lingurar și Roxana Bohoni.


Ulterior, la activitățile grupului au aderat Mircea Mereu, șef serviciu în cadrul Agenției pentru IMM-uri Timișoara și Florin Nedelcu, consilier superior în cadrul aceleiași instituții, aceștia fiind care au vizat derularea proiectelor. De asemenea, în acest mecanism de fraudare au fost atrași angajați ai Băncii Transilvania, care erau cei care făceau inspecții pe teren și certificau îndeplinirea obiectivelor propune în planul de afaceri, inclusiv achiziționarea de echipamente. Anchetatorii acuză faptul că unele utilaje au fost ”clonate”, fiind prezentate ca fiind achiziționate de mai multe SRL-uri.

Printre oamenii de afaceri care au fost acuzați și reținuți că ar fi obținut finanțări nerambursabile din fonduri europene este și celebrul DJ timișorean, Victor Stan, acuzat că, împreună cu Emilia Szekely, ar fi folosit documente cu date false sau inexacte pentru a obține finanțări nerambursabile de peste un milion de lei pentru achiziția de echipamente.

În urma audierilor de la Tribunalul București, judecătorii au decis arestarea preventivă pentru Gabriela Lingurar, Roxana Bohoni și arest la domiciliu pentru Daniel Lingurar, având probleme de sănătate. Ceilalți inculpați – Adriana Istrate, Corina Pop, Adina Dumitriu, Victor Stan, Emilia Szekely, Dorin Predescu, Camelia Drăghia, Mircea Mereu și Florin Nedelcu – vor fi cercetați în libertate sub control judiciar. Decizia nu este definitivă putând fi contestată la Curtea de Apel București

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.