Cod galben de averse și vijelii, vineri dimineața, în opt județe din...

Cod galben de averse și vijelii, vineri dimineața, în opt județe din țară

0
DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben de averse și vijelii valabilă vineri dimineața în opt județe din țară. Potrivit ANM, sunt vizate județele Satu Mare, Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad și Timiș.

În aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55-75 km/h), averse torenţiale și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20-35 l/mp.

Avertizarea este în vigoare vineri, de la ora 3.00 până la ora 11.00.

De asemenea, meteorologii au emis și o informare de instabilitate atmosefrică, valabilă în toată țara, vineri, de la ora 11:00, până sâmbătă, la ora 8:00.

În intervalul menționat, manifestările de instabilitate atmosferică se vor extinde treptat, astfel că se vor semnala în cea mai mare parte a țării și se vor intensifica, îndeosebi după-amiaza și seara.


Vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25-40 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.