Contract de 1,4 miliarde de lei pentru modernizarea căii ferate dintre Caransebeș...

Contract de 1,4 miliarde de lei pentru modernizarea căii ferate dintre Caransebeș și Lugoj. Trenurile vor circula cu 160 km/h

0
DISTRIBUIȚI

Câștigătorul licitației pentru sectorul căii ferate dintre Caransebeș și Lugoj a fost desemnat joi. Porțiunea va fi modernizată, astfel încât trenurile să poată circula cu 160 km/h, anunță CFR.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunță că a fost desemnată oferta câștigătoare la procedura de licitaţie publică pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare pe secțiunea Caransebeș – Lugoj (lotul 1), aferentă obiectivului „Modernizarea liniei CF Caransebeș – Timișoara – Aradˮ, pentru creșterea vitezei de circulație la 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă.

Oferta financiară în valoare de 1.367.674.772 lei, fără TVA, a fost desemnată câștigătoare, contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii, precizează reprezentanții CFR.


Sursa de finanţare va fi asigurată prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR).

Proiectul de modernizare pe secțiunea Caransebeș – Lugoj (Lot 1) cuprinde lucrări complexe de infrastrutură şi suprastructură feroviară (terasamente, linii, stații CF, consolidarea lucrărilor de artă, lucrări de instalații, energoalimentare, telecomunicaţii) și de protecţia mediului, precizează CFR.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.