David Popovici, lăudat în întreaga lume după ce a devenit campion mondial...

David Popovici, lăudat în întreaga lume după ce a devenit campion mondial la natație

0
DISTRIBUIȚI

Tânărul înotător român de doar 17 ani, David Popovici, a câștigat luni seara finala probei de 200 de metri liber la competiția găzduită de Ungaria, devenind campion mondial în fața unor nume mari precum cea a campionul olimpic în exercițiu, britanicul Tom Dean. Presa mondială și specialiștii au reacționat cu admirație.

Una din primele cuvinte au fost adresate de Eduard Novak, ministrul sportului, care a scris:

„Fenomenal acest sportiv! Toate inimile României au bătut azi în pieptul lui și i-au dat putere! David Popovici este primul nostru campion mondial de seniori, într-o probă masculină, cu un nou record, de 1:43.21 min.


I-am transmis felicitările mele și cât de mândri suntem de el! Mulțumim, David! Felicitări, abia ai început să scrii istorie în natație! Mai ai înainte multe pagini de glorie. Felicitări și celor care îți sunt aproape și te ajută să zbori!”

Reacția vine după ce David Popovici a declarat la interviul de la marginea bazinului: „Cred că motivul pentru care am mers atât de repede este că știam că oamenii pe care îi iubesc mă priveau. Și ei cred în mine”.

Tot el a postat, la scurt timp după aceea un mesaj plin de emoție, alături de o imagine a tricolorului, scriind: „M-am gândit la voi toți. Vă mulțumesc”.

Performanța lui Popovici a fost obținută în cea de-a treia zi a Campionatelor Mondiale de Natație din 2022 de la Budapesta.

Înotătorul de doar 17 ani a câștigat proba masculină de 200 de metri liber, cu un timp impresionant de 1:43,21. Acesta este cel mai rapid timp din lume în această probă din 2012 încoace și un nou record mondial de juniori.

Impresionată de performanța românului, jurnalista italiană Lia Capizzi a scris pe Twitter: „Frumusețea stilului liber al lui David Popovici. Pentru românul în vârstă de 17 ani, aurul la 200 de metri a fost parcă anunțat. Dar, totuși, ce progres în ultimele 12 luni. Timp absurd: 1’43″21 (record mondial de juniori). Viitor star? Nu, este deja o vedetă a prezentului.”

David Rieder, corespondent pentru Swimming World, a făcut chiar și o previziune îndrăzneață: „David Popovici, ce înot genial. Știți ce? Cred că poate trece de Caeleb Dressel în proba de 100 liber. Va fi o cursă foarte strânsă.”

Sursa foto: Facebook / Federația Internațională de Natație

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.