Doctori de la mai multe spitale din oraș, „caravană medicală” la Penitenciarul...

Doctori de la mai multe spitale din oraș, „caravană medicală” la Penitenciarul Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Timp de trei zile, medici ATI ai Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brinzeu” consultă persoanele aflate în detenție în Penitenciarul Timișoara.

„Echipa de medici e amplă. Alături de specialiștii ATI – SCJUT s-au alăturat cei din Institutul de Boli Cardiovasculare, Spitalul Clinic Municipal de Urgență si Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie «Dr. Victor Babeș». Împreună, au pus la punct un program de consult multidisciplinar pe Cardiologie, ORL, Neurologie, Ortopedie, Urologie, Pneumoftiziologie și Endocrinologie, program aplicat cu intenția de a determina afecțiuni aflate în stadiu incipient și de a face recomandări ferme de tratament pentru afecțiuni considerate cu risc.


Cei 16 medici merg în penitenciar cu aparatură necesară monitorizării funcțiilor vitale. În prima zi au fost consultate 70 de persoane. Investigațiile complexe sunt menite a securiza, din punct de vedere medical, și relaționarea deținuților cu vizitatorii lor și cu personalul penitenciarului”, spune comunicatul Spitalului Județean din Timișoara.

„Secția de terapie intensivă își deplasează oameni și aparatură în consult pe teren. Este o practică medicală apreciată și cu beneficii, mai cu seamă în segmentele sociale unde patologia regăsită poate fi riscantă. ATI va fi prezent și în Ambulatoriul integrat al spitalului iar intenția noastră este de a extinde prezența medicilor specialiști din toate secțiile, în Ambulatoriul SCJUT, spre beneficiul populației”, a transmis managerul SCJUT, doctorul Sorin Barac.

Personalul de la secția ATI a Spitalului Județean din Timișoara a organizat de-a lungul timpului mai multe caravane medicale prin intermediul cărora au oferit asistență în zone izolate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.