Festivalul național de folclor „Petrică Moise”, la Timișoara, în memoria marelui rapsod...

Festivalul național de folclor „Petrică Moise”, la Timișoara, în memoria marelui rapsod popular

0
DISTRIBUIȚI

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș inaugurează un program artistic de anvergură în memoria unuia dintre cei mai mari soliști de folclor al Banatului, urmând ca în 16 iunie să se desfășoare prima ediție a Festivalului național de folclor „Petrică Moise”. Acesta va avea loc în sala mare a Teatrului Național din Timișoara, de la ora 18:00, și va fi transmis în direct pe pagina de Facebook Ansamblul Profesionist Banatul.

Bănățean autentic în muzica sa, Petrică Moise a avut o carieră impresionantă, în care a colaborat cu cele mai cunoscute ansambluri folclorice din țară, fiind printre puținii artiști pe care publicul i-a iubit în mod constant.


A avut turnee de succes în Ungaria, Austria, Germania, Franța, Italia, Elveția, Suedia, Canada, SUA și Australia, iar creațiile sale au fost imortalizate în albume  precum „Câte-n lume vin și trec”, „Acuș’ am 50 de toamne”, „Din Lada cu Zăstre” sau „Cântări Noi, Cântări Bătrâne.” A primit aplauze îndelungi pentru interpretări și creații originale precum „Țara mea-i Banatu’ meu”, care a devenit un adevărat imn al Banatului, „Două vieți dac’aș avea,” „Două mândre din Chișoda” sau „Lumea asta-i cum o vezi”.

Spectacolul va avea invitați de seamă în recital:  Nicoleta Voica, Mariana Ionescu Căpitănescu, Petrică Miulescu Irimică, Marius Ciprian Pop, Olguța Berbec și Remus Novac, Florin Dan Bota, Robert Târnăveanu, Alina Bica, Adrian Neamțu, Mariana Varga și Corala Contrast.  Ansamblul folcloric profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” va aduce la Timișoara frumusețea jocurilor și cântecelor sibiene în coregrafia maeștrilor Silvia Macrea și Theodor Vasilescu, dirijor Gabriel Popescu iar  ansamblul profesionist „Banatul” va prezenta un moment special,  care poartă semnătura coregrafică a maeștrilor coregrafi Nicolae și Brândușa Stănescu, dirijor Sebastian Roșca.

Invitațiile pentru spectacol se găsesc deja la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, str. E. Ungureanu, nr. 1, Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.