Fost polițist din Timișoara, președinte al Consiliului de Administrație la CNAIR. Ce...

Fost polițist din Timișoara, președinte al Consiliului de Administrație la CNAIR. Ce indemnizație va primi

0
DISTRIBUIȚI

lucrari autostrada

Ion Damian, fost ofițer în cadrul Poliției Timișoara și fost șef al DGA Timiș, a fost numit pe postul de președinte al Consiliului de Administrație al Companiei Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Compania este în subordinea Ministerului Transporturilor, condus la ora actuală de un alt politician plecat de la Timișoara, Sorin Grindeanu. Conform CV-ului, fostul polițist este specializat în investigarea fraudelor economice, are un doctorat în management și a absolvit un curs la Colegiul Național de Apărare.

Damian îl înlocuiește pe Bogdan Pascu, care a fost numit director general adjunct al CNAIR.


Noul șef al CA a fost inițial ofițer operativ în cadrul Poliției Municipiului Timișoara, pentru ca în 2011 și 2012 să ocupe funcția de șef al Direcției Generale Anticorupție (DGA) Serviciul Județean Anticorupție Timiș. Ulterior, în 2012, el a plecat cu serviciul la București, unde a fost numit director al Inspecției Fiscale din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Mai târziu a promovat pe postul de șef al Direcției de Integritate al ANAF, pentru ca după această funcție să devină director al Direcției de Executări Silite și Cazuri Speciale. Pe postul de la CNAIR a venit de pe funcția de director general al Direcției de Control din cadrul Corpului de Control al prim-ministrului.

Conform economedia.ro, Consiliul de Administrație al Companiei de Drumuri este unul dintre cele mai bine plătite din cadrul companiilor subordonate Ministerului Transporturilor, cu 13.215 lei brut/lună. Totuși, conform sursei citate, indemnizația din CA este incomparabil mai mică față de o funcție executivă din CNAIR: director general, director adjunct sau director economic, toate plătite cu 43.895 lei/lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.