Grădiniță din vestul țării, vandalizată cu amenințări pentru că e văruită în...

Grădiniță din vestul țării, vandalizată cu amenințări pentru că e văruită în culorile curcubeului

0
DISTRIBUIȚI

Un milion de euro au fost investiţi în modernizarea grădiniţei „Piticot” din Hunedoara, fonduri europene accesate de primărie, iar lucrările sunt încă în desfășurare, într-un stadiu avansat.

În această dimineață, locuitorii din zonă au constatat că pereţii exteriori au fost mâzgăliţi cu var, iar autorii vandalizării au lăsat mesaje de ură şi ameninţare (pe care le redăm întocmai, gramatical): „Copii noştri nu sunt homosexuali” şi „Gunoaie globaliste, nu mai vopsiţi în culori. Anti LGBTQ. Vă dăm foc”. Autorii se referă la faptul că grădiniţa a ales să văruiască exteriorul în culorie curcubeului care, printre altele, este adoptat și ca simbol universal al diversităţii sexuale.

„Poliţia municipiului Hunedoara efectuează cercetări sub aspectul comiterii de distrugere şi ameninţare, în vederea identificării autorilor şi a luării măsurilor legale”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. Reprezentanţii Primăriei Hunedoara au informat că stricăciunile provocate vor fi remediate.

Ideea decorării faţadelor a venit chiar dinspre copii de 6 – 7 ani şi fost adoptată din dorinţa de a înveseli clădirea, de a o face mai prietenoasă cu cei mici încă de la primul contact vizual, a informat Primăria Hunedoara.

„Un alt motiv pentru care s-a acceptat ideea a fost faptul că, aşa cum o ştim cu toţii, curcubeul reprezintă un simbol al speranţei (vă aduceţi aminte curcubeul desenat de copii şi afişat la ferestre la începutul pandemiei Covid?!).


Pentru mine e cu atât mai greu de înţeles un astfel de gest cu cât şi din punct de vedere religios curcubeul este un element care apare şi în scrierile biblice ca semn al legământului făcut de Dumnezeu cu oamenii, imediat după potop. Pe de altă parte, de la bunici ştim că atunci când apare după ploaie, curcubeul promite linişte şi armonie dar şi înălţare spirituală pentru cel care crede în valorile creştine. Nu doresc să intru în niciun fel de polemică, referitoare la simbolistica folosită de minorităţile sexuale. Din punctul nostru de vedere culorile vii sunt simbolul copilăriei iar curcubeul este un fenomen natural spectaculos care bucură privirea şi sufletul oricărei persoane (indiferent de apartenenţă socială, religioasă ş.a.m.d.)”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, citat de adevarul.ro.

Modul în care a fost colorată faţada nu a avut şi nu are nicio legătură cu vreo dorinţă de a promova vreo comunitate anume, de niciun fel, ci doar cu dorinţa de a transforma o grădiniţă veche şi mohorâtă, construită în 1952, într-o grădiniţă modernă şi veselă (inclusiv din punct de vedere al aspectului exterior), a mai transmis Primăria Hunedoara.

Sursa foto: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.