Horea Crișovan despre concertele verii susținute de Vandercris: „Vor fi piese multe...

Horea Crișovan despre concertele verii susținute de Vandercris: „Vor fi piese multe în timp scurt, concentrate in esențe tari, fără bla bla de circumstanţă“

0
DISTRIBUIȚI

Proiectul Vandercris, inițiat de Horea Crișovan cu doi ani în urmă, pregătește câteva concerte pentru această vară, primul dintre acestea urmând să se desfășoare în data de 1 iulie la Arthouse Fikl din Socolari. Albumul de debut al proiectului care poartă denumirea unei anagrame a lui Crișovan, Amazing Trace, a fost lansat în cadrul ediției de anul trecut a festivalului internațional de jazz de la Gărâna, iar melomanii care vor participa la ediția din acest an a acestui eveniment vor avea parte și de această dată de un recital extraordinar.

„La Gărâna Jazz în 10 iulie încercām un VanDerCris un pic mai free. A trecut destul de la «Amazing Trace» (albumul) incât sa reuşim sa exacerbăm acel sentiment de «musically correctness» care a caracterizat VanDerCris la 2021 Gărâna Jazz Fest și care pe mine personal m-a privat de «having fun as always».


Am fost mult prea atent. Cel puțin este ceea ce îmi propun eu ca și composer si producer al acestui super band. Sper să și iasă. In același timp aş vrea sa precizez: VanDerCris nu e neapărat jazz. E o STARE. Asta va atrage poate critici sau va crea o modă. Vom fi «trend-setters» sau «boccii» ca să citez mari critici jazz-mattazi atotştiutori si deținători de adevăr universal. VanDerCris e un «status» pe care mi-l asum. Vor fi Teme. Compoziții. Piese multe în timp scurt. Concentrate în esențe tari. Făra bla bla de circumstanţă. Vor fi două sau trei piese noi. Chiar zilele acestea lucrez la un moment simplu. Din suflet. UKRY. Va prindeți voi ce vreau a spune. Poate poate e gata și acest război nedrept. Mulțumesc echipei care crede în mine: Florin Cvașa la tobe, Dănuț Blaga la bass, Lucian Nagy la instrumente de suflat și Marcelle Poaty – Suami la keyboards. Let it be. Please let us B Ourselves“, spune Horea Crișovan.

Pe lângă concertele pe care le vor suține la Socolari și Gărâna, proiectul Vandercris va mai cânta în această vară în cadrul festivalului Lugoj Jazz în 22 iuliie și la Pietroasa la evenimentul Șura de Cultură în data de 14 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.