Ilie Stepan despre Florian Pittiș: „Sub zodia lumiinii o să-i păstrăm vie...

Ilie Stepan despre Florian Pittiș: „Sub zodia lumiinii o să-i păstrăm vie memoria“

0
DISTRIBUIȚI
2002 Concert la Sala Palatului.
Sus, de la stânga la dreapta: Florian Pittiș, Doru Stănculescu, Andrei Oișteanu, Mircea Florian, Ilie Stepan.Jos în mijloc: Costin Petrescu.

Artiștii timișoreni Ilie Stepan și Horea Crișovan au fost invitați să susțină un recital în cadrul celei de-a opta ediții a evenimentului „Flori pentru suflet – Florian Pittiș Remember“, care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni în Parcul Titan din București.

„Florian Pittiș a fost o personalitate complexă a artei și culturii românești. Un actor de mare valoare care a jucat în cariera lui la Teatrul Buleandra în spectacole realizate de mari regizori. Deasemenea a fost un foarte bun recitator de poezie, avea o voce cu un timbru aparte, era foarte expresiv în ceea ce spunea. A fost o voce foarte plăcută a emisiunii Teleenciclopedia, textele erau citite în manieră personală. A fost și un showman care a cântat în mai multe proiecte inclusiv cu Pasărea Colibri. Desigur, a fost și un om de radio de mare valoare, care a condus departamentul Radio România 3 când a trecut pe internet“, spune Ilie Stepan.

În cele două zile de concerte incluse în această manifestare, la București vor cânta Marius Matache Trio, Dinu Olărașu, Berti Barbera și Nicu Patoi, Maria Ghoerghiu și Radu Grațianu, Mike Godoroja & The Blue Spirit, Alifantis & Zan, Iris – Cristi Minculescu, Boro și Valter, Paul Tihan, Marius Bațu, Zoia Alecu, Ilie Stepan și Horea Crișovan, Mircea Vintilă și Brambura, Alina Manole Cvartet, Ducu Bertzi and Friends și Mircea Baniciu and Band.

„Moțu a fost un om care a iubit cultura hippie.


 Era o apariție deosebită. Era imaginea artistului în ie  cu costum  de blugi,  părul mare,  tenișii albi și țigara în mână. Era un om recognoscibil. A șlștiut să explice ideile mișcării hippie, a iubit muzica rock și a cunoscut-o extraordinar, puțini au știut atâtea detalii despre sensul muzicii rock în societate. Am avut ocazia să-l cunosc bine, am avut prieteni comuni ca Nicu Vladimir, Mircea Florian, Vali Sterian, Mircea Vintilă. E o bucurie să cântăm duminică la acest festival și să ne reîntâlnim cu artiști valoroși ai scenei române, să depănăm amintiri. Am avut cu Moțu spectacole în care am cântat împreună… unele au fost prezentate de el, unde am cântat cu Pro Musica. Acum o să stau pe scenă cu Horea Crișovan și cu prietenii noștri să-l omagiem pe Moțu. Sub zodia luminii lui Moțu Pittiș o să-i păstrăm vie memoria“, a mai adăugat Ilie Stepan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.