Investitori din Emiratele Arabe Unite, scrisoare de intenție pentru investiții în Aeroportul...

Investitori din Emiratele Arabe Unite, scrisoare de intenție pentru investiții în Aeroportul Internațional Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

Transportul de marfă pe Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara va căpăta o altă dimensiune o dată cu construirea noului terminal cargo și centru logistic. Delegația guvernului României în Emiratele Arabe Unite s-a întors cu vești bune: investitori cu mare putere financiară din zona arabă sunt interesați să investească în acest proiect, iar lucrurile s-au mișcat repede.

„Am avut întâlniri timp de două zile, o întreagă echipă guvernamentală din partea României, inclusiv directorul Aeroportului din Timișoara.


Lucrurile s-au mișcat foarte repede, iar ieri, când am plecat din Abu Dhabi, cei din Emirate au trimis deja către Aeroportul Timișoara scrisoarea de intenție pentru a veni să dezvolte zona de cargo. E un lucru foarte bun, în câteva ore lucrurile s-au mișcat foarte repede, ceea ce mă face optimist. În următoarele săptămâni vor vizita probabil Timișoara, dar și Constanța, pentru că și acolo sunt planuri de investiții. Aeroportul Timișoara și Portul Constanța au fost proiectele cele mai avansate cu emiratezii, cu fondurile de investiții și fondurile de investiții de acolo. Sunt foarte optimist că aceste zone se vor dezvolta rapid”, a spus Sorin Grindeanu.

Conform unui plan anunțat anul trecut de conducerea aeroportului, realizarea Centrului Intermodal Cargo Timișoara se va face în etape și va avea ca termen de finalizare 2030. Terenul pus la dispoziție de către Aeroportul Internațional Timișoara poate asigura o suprafață de până la 650.000 mp. În primă etapă se va realiza un terminal cargo aerian cu suprafață de 4.000 mp, urmând ca ulterior centrul să fie dezvoltat și pentru zona rutieră și feroviară. Valoarea totală a investiției este estimată la 750 de milioane de lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.