Junioarele Politehnicii au impresionat la un turneu internaţional din Franţa. Învingătoare cu...

Junioarele Politehnicii au impresionat la un turneu internaţional din Franţa. Învingătoare cu PSG, eliminate greu de eurocampioana Lyon

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Politehnica Timișoara Femina / Facebook

Politehnica Timişoara Femina a participat în weekend cu două grupe de junioare la Turneul Internaţional de la Dirinon, în nord-estul Franţei. Echipa mai mare, de fete sub 13 ani, a atins chiar semifinalele competiţiei din Bretania, reuşind să o elimine pe PSG în sferturi. Alb-violetele au fost oprite doar de Olyimpique Lyon, după lovituri de departajare în semifinale.

Lyon avea apoi să şi câştige locul 1 în competiţia de junioare U13 după o finală cu Dijon, scor 1-0.

Competiţia din Franţa a avut două categorii: fete U13 şi băieţi U11, dar la cea din urmă s-a acceptat un mix. Politehnica a participat însă cu o echipă formată complet din fete şi astfel nu a avut forţa să depăşească prima fază a grupelor. Echipa mai mică din Timişoara a evoluat apoi într-o competiţie secundară, unde s-a clasat pe 3 în grupă după o remiză cu ES Cranou. Băieţii de la O.M. s-au impus în finala mare cu Betis Sevilla la categoria Under 11.

La U13 au participat numeroase grupări de renume de pe continent şi nu numai. În prima fază a grupelor, timişorencele au trecut de FC Nantes cu 1-0, ES Cranou 3-0, ES Guingamp 3-0, VGA Bohars 2-1 şi a pierdut doar cu Lorient, scor 0-1. În grupa principală, Poli a învins şi formaţia locală Dirinon (scor 3-1) şi a pierdut la limită cu Montpellier (0-1), dar alb-violetele s-au calificat în sferturi. Acolo unde au reuşit un rezultat important de palmares, 3-2 cu fetele de la Paris SG. Mai mult, în penultimul act, bănăţencele au ţinut în şah Lyon-ul o pepinieră feminină de nivel mondial, senioarele fiind din nou deţinătoarele Ligii Campionilor la fotbal feminin.


Ei bine, a fost 1-1 (gol Alexandra Pogăcean) după timpul de joc normal şi franţuzoaicele s-au impus cu 3-1 la lovituri de depatajare.

Delegaţia fetelor a fost însoţită de managerul Mirel Albon în Franţa, dar şi de numeroşi părinţi, care au făcut galerie în stilul viola şi au atras atenţia presei locale din zona Bretania.

“Mă bucur că am primit această invitație, că am reușit să ne organizăm într-un timp relativ scurt și să oferim șansa acestor fetițe să participe la un asemenea turneu. Am văzut o organizare ireproșabilă, jucători și jucătoare cu potențial extraordinar și, spre bucuria mea, jucătoarele noastre au făcut față cu brio nivelului ridicat al acestui turneu. Ce am văzut aici pentru mine a fost o lecție de viață care mă motivează să muncim și mai bine pe viitor, astfel încât să ne apropiem de elita fotbalului feminin european”, a declarat managerul Mirel Albon.

Cealaltă echipă din România care a participat la turneu e Plimob Sighetu Marmaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.