Mihnea Vîlceanu a reprezentat Timișoara la gala Atipic Beauty: „Ne dorim să...

Mihnea Vîlceanu a reprezentat Timișoara la gala Atipic Beauty: „Ne dorim să avem o țară că afară, dar alături de oamenii de aici“

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Mihaela Cuturela

Timișoreanul Mihnea Vîlceanu a reprezentat orașul nostru în cadrul evenimentului Gala Atipic Beauty 2022 desfășurat zilele trecute la Palatul Parlamentului din București. Gala, devenită cel mai promovat eveniment social-umanitar al anului, a marcat punctul culminant al Campaniei Naționale Atipic Beauty și a avut-o ca amfitrion pe Andreea Marin. Evenimentul a avut parte de un spectacol de modă inedit, în care spectatorii au putut admira 12 de modele de catwalk care sunt, în primul rând, 12 modele de viaţă prin atitudinea lor în fața dizabilitații, demonstrând ca dizabilitatea nu e neapărat o piedică, ci poate fi transformată într-o motivație.

„Evenimentul în sine reprezintă o bună oportunitate pentru persoanele cu dizabilități în a se face auzite, în a comunica nevoile lor către cei dornici să asculte, astfel contribuind la adaptarea societății tocmai pentru a putea beneficia de aceleași șanse ca o persoană normală. În marea majoritate a cazurilor, acest eveniment se desfășoară în orașele mari din țară (Cluj, Timișoara, Iași, București, Oradea) tocmai pentru a trage un semnal de alarmă în ceea ce privește modul de adaptare al instituțiilor publice, mijloacelor de transport în comun și a infrastructurii orașelor. Ne dorim practic să avem o țară că afară, dar alături de oamenii de aici”, a spus Mihnea Vîlceanu.

Foto: Mihaela Cuturela

„De felul meu sunt o persoană foarte prietenoasă și consider că am interacționat cu toată lumea, dar în special cu Radu Bănică, care este un băiat extraordinar de carismatic și foarte șarmant.


Am promis că o să ținem legătura și că o să ne mai întâlnim și în alte circumstanțe. De asemenea, am păstrat legătură și cu organizatorii evenimentului, Coman Magda care îmi este prietenă de ceva vreme și Andreea Marin, cea care s-a implicat foarte activ în acest eveniment de-a lungul edițiilor. Cred că cel mai plăcut moment a fost revederea cu «trupa de șoc», aici referindu mă la celelalte 11 modele de viață în scaun rulant, deoarece am mai putut împărtăși opinii și păreri“, a povestit Mihnea.

Foto: Mihaela Cuturela

Mihnea Vîlceanu este masterand la FEEA Timișoara și s-a făcut remarcat și la show-ul Vocea României. De-a lungul anilor a câștigat un premiu special în cadrul concursului Bega Music Festival și a participat la o serie de evenimente muzicale.

„În ceea ce privește muzica, continuă să fie primul meu hobby, nu ne-am despărțit niciodată și când îmi găsesc timp pe lângă job și facultate, abordez astfel de evenimente (fie ele corporate, caritabile, street performance, nunți) tocmai pentru a putea rămâne mereu conectat la muzică. Am cântat de câteva ori că street performer alături de Ștefan Trubadur pe străzile Timișoarei și în data de 2 iulie voi cânta la un eveniment caritabil numit Giarmata în Mișcare, care sprijină copii cu dizabilități și cu cerințe educaționale speciale, educația copiilor și protecția animalelor din Giarmata“, spune el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.