Mircea Baniciu revine la Timișoara cu o cântare pe malul Begăi

Mircea Baniciu revine la Timișoara cu o cântare pe malul Begăi

0
DISTRIBUIȚI

Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că Mircea Baniciu se bucură de un lipici deosebit la publicul timișorean. De fiecare dată,  îndrăgitul artist își vrăjește publicul cu un amalgam de piese de neuitat și povești depănate cu mult umor, astfel încât artistul poreclit „Tetea“ reușește să fie pe placul publicului. Artistul revine „acasă“ cu un concert care va avea loc vineri, 24 iunie, de la ora 20, la Porto Arte, unde alături de el se vor afla Teo Boar și Vlady Cnejevici.

„Vin de fiecare dată cu bucurie la Timișoara cu ideea că mă voi întâlni cu amintirile frumoase pe care le am de ani de zile. Voi veni cu Teo Boar și Vlady Cnejevici și cântecele vor fi cele pe care le știm cu toții. Desigur, un pic de atmosferă nu strică și ideea e că aștept cu bucurie întâlnirile face to face cu prietenii mei timișoreni“, spune Mircea Baniciu.

Și Teo Boar este o figură cunoscută a rock-ului românesc, grație numeroaselor colaborări pe care le-a avut de-a lungul anilor.


„M-am apucat de cântat după 1972 când fratele meu a trecut la cele veșnice. Fratele meu s-a înecat pe Litoral, pe când cânta cu formația Pacific, la Majestic în Mamaia. Eu aveam șapte ani atunci. Mama mea m-a dat la vioară, am cântat un an, m-am lăsat, nu mi-a plăcut. După aceea am făcut pian cu o profesoară la mine acasă și după ce m-am lăsat și de pian, în final, în clasa a VI-a, am început să studiez chitara. Prima dată am cântat la mandolină, în orchestra unei biserici baptiste, apoi am studiat cu un profesor care mi-a predat niște lecții preliminare, după care am fost autodidact. Din 1977 pînă în 1980 am studiat acasă. Primele apariții în public au fost în 1980 când eram la Liceul Hidro în anul I. Am intrat în formația liceului, care se numea Hidro Grup 8. Acolo am cântat cu doi profesori și niște colegi. Am avut niște concerte de sâmbătă seara. După aceea am fost cooptat într-o formație de nunți – cum era pe vremea aia – unde cântam și vocal și cu chitaraׅ“, își amintește artistul arădean de începuturile sale.

Clăparul Vlady Cnejevici s-a născut la Timișoara, fiu al reputatului rapsod popular Laza Cnejevici, și a făcut parte dintr-o serie de trupe binecunoscute ca Progresiv TM, Compact, Pasărea Colibri, Laura Stoica Band, Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers, Pasărea Rock și a colaborat cu o serie de artiști. Ca și colaborator, de-a lungul anilor, Vlady Cnejevici a „pus umărul” la realizarea multor material discografice din repertoriul unor artiști consacrați, iar cu doi ani în urmă, în 2020 a lansat primul său album de autor, „Ieri și azi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.