Mircea Vintilă a susținut un concert de zile mari alături de Pragu’...

Mircea Vintilă a susținut un concert de zile mari alături de Pragu’ de Sus, la Timișoara: „Am cântat împreună în multe locuri, suntem rodați“ FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1494369391">

Lordul muzicii folk românești, Mircea Vintilă a susținut un concert de zile mari marți seara la Timișoara, alături de Călin Bârcean și membrii formației Pragu De Sus. Spectatorii care au asistat la cele două ore și jumătate de spectacol în adevăratul sens al cuvîntului care a avut loc la Porto Arte au creat o atmosferă mirifică, iar printre hiturile care au fost cântate la unison de cei prezenți s-au numărat „Un om pe niște scări“, „Constantin și Viorica“, „Hanul lui Manuc“ sau „Adio, deci pe curând“. În prima parte a spectacolului, Pragu de Sus și-a vrăjit publicul cu piese ca „Nimeni, nimeni“, „Blocaj în verde“ sau „Te voi chema“.

„Mă bucur că sunt alături de public și în ultima vreme am avut o serie de spectacole frumoase. În luna mai a acestui an am avut bucuria să particip la festivalul Zaga Zaga din Delta Siretului, unde a fost extraordinar de bine. Am cântat alături de Alexandra Ușurelu și Bobby Stoica și a fost cu adevărat frumos. O altă bucurie pe care am avut-o recent a fost aceea că după doi ani de zile de amânare am reușit în sfârșit să cânt la Teatrul Bulandra, de ziua mea, în spectacolul „Povesci din Bucuresci”, ne-a declarat Mircea Vintilă.

Dealtfel, spectacolul care a marcat împlinirea a 73 de ani a lui Mircea Vintilă a avut parte de o invitație cât se poate de șic, pusă la cale de artist: „După două „valantainsuri” amânate, doi dragobeţi, două mărţişoare şi alte două zile ale femeii, amânate pandemic, sirenele bucureştene între 18 şi 98 de ani se pot bucura de întâlnirea cu domnul Mircea Vintilă, unicul şi mirifikul bucureştean, comandor al batiscafului, care sărbătoreşte fix pe 23 martie primii 73 de ani de navigaţie pe mările vieţii. Primim şi marinari încercaţi de valuri… de toate felurile. Semnează Căpitănia Portului Cişmigiu. Notă: îmbarcarea se va face la dana cunoscută din Bulevardul Schitu Măgureanu la sala „Liviu Ciulei” (Izvor), adică la Teatrul Lucia Sturdza Bulandra, la orele 19:30 trecute fix”.

 

„Este o mare bucurie să fiu din nou aici la Timișoara, e emoționant. Mi-e drag să vin aici. Acum se lucrează la două piese noi, și textul e făcut,  suntem la variantele de aranjamente  cu trupa Brambura. La un spectacol recent de-a meu a venit o fetiță de șase ani și am cântat alături de ea, lângă scenă. E bine să scriem din nou povești de demult, pentru ca și generația nouă să fie inspirată. E drept, e o generație bezmetică, nebună, dar pe viitor poate apare ceva bun. E ciudat ce se cântă în ziua de azi, e unul pe scenă care freacă niște discuri. Dar…asta e. Am rămas noi, vechii folkiști cu repertoriu. Cu Călin Bârcean și Pragu de Sus suntem prieteni de multă vreme. Glumim dar suntem și serioși când e nevoie, altfel nu se poate.  Am cântat în multe locuri împreună și suntem rodați. Ne-am bucurat să cântăm din nou la Porto Arte iar publicul a fost pur și simplu minunat“, ne-a mărturisit Mircea Vintilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.