Noul tramvai al Timișoarei, oprit din nou pe șine. Este al cincilea...

Noul tramvai al Timișoarei, oprit din nou pe șine. Este al cincilea astfel de incident de la punerea în circulație

2
DISTRIBUIȚI

Unul dintre noile tramvaie Bozankaya puse în circulație la Timișoara s-a blocat pe șine în această dimineață, în zona Gării de Nord.


Este al cincilea incident de acest fel din ultimele două săptămâni.

După primele două „opriri neprogramate”, departamentului tehnic al companiei turce, care a colaborat îndeaproape cu STPT pentru a afla ce a generat acele incidente inițiale, oprirea tramvaiului a fost atunci legată de „o problemă de contact dintre pantograful tramvaiului şi linia catenară, situaţie determinată de provocările generate de implementarea unei tehnologii de ultimă generaţie pe o infrastructură de transport uzată moral”.

Noul tip de tramvai a fost lansat oficial la Timișoara la finalul anului trecut. Contractul semnat în 2019 prevede livrarea a 21 de garnituri în valoare de aproape 10 milioane de lei bucata (fără TVA).

2 COMENTARII

  1. avem
    1. „…tehnologie de ultimă generaţie” care conecteaza pantograful la linia de tensiune mai prost decat tehnologia antica din prezent
    2. „Tramvai proiectat special pentru Timisoara”. Atat de speciala si particularizata a fost proiectarea incat proiectantii nu stiau cum e curbura sinelor in Timisoara. Sau care e solutia pentru a nu esua conectarea pantografului la linia de curent. Bine ca stiau macar unde e TM pe harta.
    3. etc. etc

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.