Noul tramvai Bozankaya, blocat pentru a treia oară pe șine, la Timișoara

Noul tramvai Bozankaya, blocat pentru a treia oară pe șine, la Timișoara

4
DISTRIBUIȚI

Pentru a treia oară în ceva mai mult de o săptămână, unul dintre noile tramvaie Bozankaya puse în circulație la Timișoara s-a blocat pe șine.


Primul incident a avut loc sâmbătă, 4 iunie, iar al doilea luni, 6 iunie, în intersecția de la Badea Cârțan, respectiv în zona Pieței Iosefin.

Astăzi, unul dintre tramvaiele nou-nouțe s-a oprit din nou, tot la Badea Cârțan, de această dată în mijlocul intersecției, blocând atât circulțaia tramvaielor, cât și traficul auto.

Conform departamentului tehnic al companiei turce, care a colaborat îndeaproape cu STPT pentru a afla ce a generat primele două incidente, oprirea tramvaiului a fost atunci legată de „o problemă de contact dintre pantograful tramvaiului şi linia catenară, situaţie determinată de provocările generate de implementarea unei tehnologii de ultimă generaţie pe o infrastructură de transport uzată moral”.

Noul tip de tramvai a fost lansat oficial la Timișoara la finalul anului trecut. Contractul semnat în 2019 prevede livrarea a 21 de garnituri în valoare de aproape 10 milioane de lei bucata (fără TVA).

Sursa foto: Facebook / Info Trafic jud. Timiș

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.