Patru școli din Timișoara își vor îmbunătăți infrastructura sportivă cu finanțare din...

Patru școli din Timișoara își vor îmbunătăți infrastructura sportivă cu finanțare din fondul „Sportul pentru toți”

0
DISTRIBUIȚI

Patru școli din Timișoara vor avea amenajată, în acest an, o parte din infrastructura sportivă, grație programului „Sportul pentru toți”, inițiat de Fundația Comunitară București, Fundația Comunitară Timișoara și Fundația Comunitară Brașov împreună cu Decathlon România, prin care se urmărește crearea unor condiții mai bune pentru practicarea sportului. În acest an, inițiatorii proiectului se străduiesc să ofere copiilor și tinerilor condiții mai bune și mai atractive pentru practicarea sportului.

Două licee și două școli generale din Timișoara vor avea o sală de sport reamenajată, o pistă de atletism, terenuri de baschet, o groapă de sărituri, o pistă de elan și o tribună, care vor fi finanțate din fondul „Sportul pentru toți”, a cărui valoare pentru Timișoara în acest an este de 248.833 lei.

Liceul cu program sportiv „Banatul” Timișoara va beneficia de reconstrucția și reamenajarea pistei de atletism, aflată într-o stare foarte proastă, prin înlocuirea suprafeței de tartan, de 470 mp, iar la Colegiul Național Bănățean va fi refăcut cu gazon sintetic terenul de baschet al școlii din curtea interioară, folosit în comun cu liceul „Dositei Obradovici”.


La școala gimnazială nr. 19 „Avram Iancu” va fi amenajată o pistă de elan și o groapă de nisip pentru sărituri, vor fi marcate două mini-terenuri de baschet, vor fi montate patru coșuri de învățare și o tribună de 90 de locuri, iar la Școala Gimnazială nr. 2 va fi refăcută pardoseala deteriorată a sălii de sport.

La Timișoara au fost depuse în total 11 proiecte, în valoare totală de 616.710 lei, dar  juriul a desemnat doar cei patru câștigători, încadrându-se în bugetul fondului alocat de 50.000 de euro. Programul se află la a doua ediție în București și Brașov și la prima ediție în Timișoara. Stadiul realizării proiectelor poate fi urmărit pe fundatiacomunitaratimisoara.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.