Patru zile de întâlniri culturale la cea de-a șasea ediție a Timișoara...

Patru zile de întâlniri culturale la cea de-a șasea ediție a Timișoara Refugee Art Festival

0
DISTRIBUIȚI
Beck Corlan va susține un concert în cadrul festiivalului

Cea de-a șasea ediție a Timișoara Refugee Art Festival se desfășoară sub egida #BetterTogether, din 17 până în 20 iunie, în mai multe locații din Timișoara.

„Răspunsul societății civile față de criza refugiaților nu a fost niciodată mai prompt și călduros decât în acest an. Considerăm că acest lucru merită sărbătorit! Invitația este de a continua să fim împreună #AlăturideRefugiați, indiferent de unde vin aceștia.
Vă propunem 4 zile de întâlniri culturale pentru a descoperi prin teatru, muzică, film, ilustrație, artă contemporană și artă culinară cine sunt cei care au fost nevoiți să o apuce pe diferitele rute migratorii și cum putem să le facem viața mai bună atunci când drumurile ni se intersectează.


Sărbătoarea culminează, în 20 iunie, cu Ziua Mondială a Refugiatului (#WorldRefugeeDay). Intrarea este gratuită la toate activitățile, însă unele dintre acestea necesită înscriere prealabilă“, spun organizatorii festivalului.

Timișoara Refugee Art Festival este primul și singurul festival de artă din Europa de Est cu și despre refugiați. Designul grafic al festivalului a fost realizat voluntar de către Alin-Adnan Vasile, pornind de la ilustrația artistei ucrainene Veronika Kotyk.

Printre acțiunile care vor avea loc în cadrul festivalului se numără expoziția „Ukraïna.pic, expoziție de afișe ale ilustratorilor ucraineni din grupul Pictoric“,Atelier de colaj pentru familiile refugiaților“, susținut de Ioana Cociș și Mirela Stoeac-Vlăduți, concert Beck Corlan (în deschidere: Vanessa from Odessa & Friends), Picnic intercultural – brunch cu mâncare gătită de refugiați, ateliere și spectacol de circ, tur ghidat al Muzeului Satului Bănățean sau prezentarea documentarului „ Această ploaie nu se va opri niciodată “, al regizoarei ucrainene Ana Gorlova, cu subtitrare în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.