Percheziții la Timișoara într-un dosar de spălare de bani. În anchetă este...

Percheziții la Timișoara într-un dosar de spălare de bani. În anchetă este implicat un bărbat din mafia calabreză

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii DIICOT Timișoara, au pus în executare la începutul acestei săptămâni, în baza unui Ordin European de Anchetă, două mandate de percheziție domiciliară la sediile a două societăți comerciale, din municipiul Timișoara, fiind efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de spălare de bani.

Totul a pornit cu arestarea unui bărbat, pe 28 noiembrie 2018, în Italia, deoarece acesta s-a folosit de interpuși dispuși să-și asume calitatea de titulari ai anumitor bunuri provenite din infracțiuni, în scopul evitării sechestrării acestora (printre care și două microhidrocentrale situate în localitățile Feneș și Obreja din România).


Bărbatul este cunoscut ca un colaborator al Ndragheta Calabreza. În urma anchetei din Italia, oamenii legii au solicitat efectuarea de către autoritățile române a mai multor activități de anchetă penală și a unor percheziții la sediile a două societăți comerciale din Timișoara.

„Astfel, la data de 27 iunie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii DIICOT Timișoara, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară la sediile a două societăți comerciale din municipiul Timișoara, fiind efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de spălare de bani. În urma efectuării perchezițiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente contabile din anii 2017-2021, precum și documente juridice. De asemenea, au fost identificate mai multe conturi și bunuri imobile ale societăților (două microhidrocentrale) în vederea aplicării de sechestre. O femeie a fost condusă la sediu DIICOT Timișoara, pentru audieri”, a transmis IPJ Timiș.

Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.