Viitorul e feminin: Alb-violetele Politehnicii U15 au câştigat titlul naţional după o...

Viitorul e feminin: Alb-violetele Politehnicii U15 au câştigat titlul naţional după o finală cu FC Voluntari FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1297930553">

Fotbalul masculin a dezamăgit crunt în ultima perioadă iar speranţele în Timişoara, par să vină cel puţin deocamdată doar de la latura feminină. Fetele de la Politehnica au arătat azi că au viitor şi au învins-o cu 3-0 în finala naţională Under 15 pe ilfoveana FC Voluntari.

Pe o vreme caniculară, încă din prima repriză părea că alb-violetele au ceva în plus. Timişorencele pregătite de Orlando Ştefan au condus cu 2-0 după primele 35 de minute, cât durează repriza la acest nivel, prin reuşitele Lorenei Mihăilesc şi Elenei Petrișor. După pauză oaspetele au rămas şi fără portar după o schimbare neinspirată, căci accidentarea nou intratei între buturi a dus la abordarea restului timpului cu o jucătoare de câmp… cu mănuşi. Scorul final a fost stabilit de Rianna Fratuțescu iar la final a fost bucurie mare.

Elena Petrişor, tot de la Poli, a fost aleasă jucătoarea turneului găzduit chiar pe arena timişoreană „Ştiinţa”. Finala trebuia să înceapă la 11 fix, dar a fost o întârziere căci bronzul s-a decis târziu, LPS Cluj câştigând în faţa Csikszeredei (2-1). În semifinale Poli le-a zdrobit pe ciucane cu 6-1! Alb-violetele au ajuns aici după un set de două grupe câştigate cu brio.

Politehnica Femina U15 a mizat pe titularele: A. Bogdan – Medre, Panatie, Corsei, Cioablă, Petrişor, Mihăesc, Cora, Fratuțescu, Mihăilesc, Taciuc. Au mai intrat: Solomon – Codrea, Pogăcean, Leviţchi, Todeci.

Managerul Politehnicii în varianta feminină, Mirel Albon, vrea ca elevele sale să ajungă trupa fanion a oraşului. Deocamdată proiectul Femina are un an. Meciul de azi a fost urmărit bineinţeles de mulţi părinţi, care au format o adevărată galerie, dar nu numai ei au fost la teren, inclusiv vedeta primei echipe, Teo Meluţă, aflată în recuperare după o intevenţie chirurgicală, le-a încurajat din „mini-tribune”.

„Eu spun că e o performanţă mare. Câteva dintre jucătoarele acestea au jucat anul trecut la Fortuna Becicherecu Mic, însă noi am început acest proiect în septembrie 2021. A fost o muncă grea, am schimbat antrenori şi vreau să le mulţumesc la toţi cei care au contribuit aici, mă refer la Andra Vela, care a fost înainte cu ele, după aceea Denisa Haţegan, Teodora Meluţă, Orlando Ştefan, toţi şi-au adus contribuţia, preparator fizic Cristi Lazăr, antrenor de portari Pepu Ţurcaş. Deci a fost o muncă de echipă. Staff-ul administrativ a avut un rol important. Am încercat cu ele să avem meciuri internaţionale, am fost de două ori în Ungaria, lucruri care le-au întărit. Cred că este o performanţă mare. Încheiem un sezon bun, primul an de Poli Timişoara, cu loc 3 la senioare şi titlu la Under 15. Sperăm să ne dezvoltăm şi anul viitor să aducem mai multe trofee în Timişoara. Pentru că este un oraş frumos, în care fotbalul feminin a prins. Politehnica este un brand deosebit, care se potriveşte cu fotbalul feminin, cred că şi culorile acestea, alb-violet, sunt excepţionale pentru o echipă feminină. Noi vom încerca într-un timp cât mai scurt să devenim echipa fanion a Timişoarei”, a declarat Mirel Albon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.