Politehnica s-a reunit: mulţi jucători, absenţe notabile. Bogdan Andone: „Vom face tot...

Politehnica s-a reunit: mulţi jucători, absenţe notabile. Bogdan Andone: „Vom face tot ce ţine de noi”

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara a strâns azi rândurile pentru noul sezon, care probabil va fi tot în „B” în ciuda retrogradării sportive. Vara va lăsa însă urme în lotul alb-violet, din care au fost multe absenţe astăzi. În schimb, foarte mulţi tiner au fost văzuţi de azi de Bogdan Andone, care a vorbit deja cu optimism de Liga 2 şi o promovare dorită cândva în viitorul nu foarte îndepărtat.

Cu Mera trecut în poziţia de director sportiv şi Scutaru prezent la vestiare, dar fără să participe, Poli pare că va păşi într-o nouă perioadă în stagiunea 2022-23, bazată şi pe mulţi tineri. Nu mai puţin de 41 de jucători au fost pe „Ştiinţa” azi iar lotul e departe de a fi conturat. Andone vrea să vadă şi potenţialul tinerilor, au revenit o parte dintre cei împrumutaţi iar nu mai puţin de 15 nume de perspectivă din academie vor lua parte în această perioadă la antrenamente.

Proaspăta achiziţie Silviu Pană nu a lipsit, dar au şi apărut nume surprize, precum Daniel Benzar, jucătorul care pleca în SUA după ce a fost exclus de „ex-ul” Croitoru pentru duelul cu Rapid din Cupă. Carol Taub, fundaşul care a plecat de la Poli la „U”, pentru ca apoi să mai treacă pe la Concordia, a fost şi el prezent la primul antrenament, la fel ca Cristi Grancea (Ghiroda), portarul George Isvoranu (CS Tunari) şi Dragoş Danciu (Aurul Brad). Jucători aflaţi deocamdată în pregătiri cu alb-violeţii. Altfel, au lipsit şi Păduraru sau Ursu, dintre numele cu care s-a încheiat stagiunea precedentă. Practic echipa va fi schimbată din rădăcini, aşa cum a subliniat şi Bogdan Andone.

„Mă bucur foarte mult că am revenit la Poli, ştiţi foarte bine relaţia dintre mine şi club. Şi la meciul inaugural de pe Giuleşti am fost unul dintre cei îmbrăcaţi în vişiniu, care am salutat galeria lui Poli după meci. Lucrurile nu sunt întâmplătoare în viaţă şi cred că era doar o chestiune de timp revenirea mea la Poli. Din păcate e o revenire puţin tristă după ultimul sezon al echipei. Din fericire avem şansa de a juca din nou în Liga 2. Va trebui să schimbăm lucrurile din temelii, în toate compartimentele clubului, la nivelul organizării, la nivelul jocului – al jucătorilor.


Tocmai de aceea o să încercăm în acest sezon să facem lucrurile mai bine. O să încercăm să construim o echipă nouă, în care să apară şi jucători tineri şi să putem crea o echipă de viitor, care poate în sezonul următor să atace cu şanse reale promovarea în Liga I. Asta nu înseamnă că ne vom da la o parte. Vom face tot ce ţine de noi. Voi face tot ce ţine de mine şi de staff-ul meu şi voi încerca să dau jucătorilor încrederea de care au nevoie. Să ne batem pentru un obiectiv – locurile 1-10 – pentru că lucrurile trebuie făcute pas cu pas. Dar dacă se iveşte posibilitatea şi echipa va juca cum ne dorim, atât eu, cât şi suporterii, sper să avem şansa să ne batem la play-off”, a fost prima declaraţie a lui Bogdan Andone de la revenire.

Următoarea perioadă e dedicată în special testării tinerilor. „În România e greu să găseşti cluburi care au un proiect, toate se fac de pe o zi pe alta, din păcate. Tocmai de aceea încercăm să clădim o echipă nouă. Cred că azi sunt 20 de jucători din academia proprie, vor fi urmăriţi, vom face câteva jocuri amicale pentru a-i vedea foarte bine. Şi apoi cei care se vor întoarce la grupele lor vor fi urmăriţi în fiecare weekend, pe cât posibil. Atât de mine personal, cât şi de cei din staff. Primul pas e găsirea unor jucători care să ajute la creşterea echipei şi la creşterea jucătorilor din academie, e foarte important să găsim jucători de caracter, jucători de calitate, pentru ca aceşti copii să aibă de la cine să înveţe şi pe lângă cine să crească. Finalitatea ar fi să promovăm în Liga I sezonul viitor”, a mai spus Andone. Acesta a ţinut să tragă la rândul său un semnal de alarmă în privinţa infrastructurii, Poli ar putea să mai joace o perioadă pe „Ştiinţa”, până în iarnă. În caz de promovare antrenorul a oferit o soluţine „îndepărtată” – stadionul Giuleşti.

Altfel, timişorenii sunt în reconstrucţie şi în privinţa staff-ului, se caută „secund” şi antrenor cu portarii nou. La antrenamentul de azi a participat şi preparatorul fizic italian Simone Fornari (ex-U Craiova 1948). Sâmbătă e primul test destinat tinerilor, cu Obilici Sânmartinu Sârbesc, pe „Ştiinţa”, de la ora 11. De asemenea, Andone a vorbit despre un posibil cantonament din a doua săptămână a lunii iulie, la Maribor (Slovenia).

Lotul de la reunire:

Rareş Murariu, Claudiu Pamfile, Alin Ignea, Cătălin Oanea, Nicolae Sofran, Alex Iamandache, Balsa Rogosic, Stefan Vukoje, Cristian Bocşan, Ervin Bakoş, Cosmin Huminic, Daniel Olariu, Cosmin Bîrnoi, Adrian Zaluschi, Silviu Pană, Marco Mircea (revenire împrumut Ripensia), Ralf Kuhn, Alexandru Gaşpar (ambii rev. împr. Periam), Rareş Bîrlovean (rev. împr. Ghiroda), Eduard Amariei, Luchian Gologan (ambii rev. împr. Dumbrăviţa), Dragoş Danciu (mijlocaş central, n. 2002, Aurul Brad), Daniel Benzar, Cristian Grancea (mijlocaş, n. 2004, Ghiroda), Carol Taub (ex-Concordia) şi George Isvoranu (CS Tunari); – În paranteză echipa la care au evoluat ultima dată.

De asemenea au participat la antrenament 15 tineri din Academia Politehnica (jucători în Liga Elitelor): Mario Cuzmanovici, Carlos Butar, Ionuţ Spulber, Paul Bălănescu, Narcis Popovici, Dan Pureca, Raul Ţurcaş (toţi născuţi 2004), Alex Urdeş, Fabian Marincu, Armin Mada (n. 2005), Patrick Paleacu, Robert Matei, Mario Balica, Denis Boariu şi Răzvan Erceanu (n. 2006).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.