Poliţiştii de la Prevenire, prezenţi la un festival dedicat tinerilor sportivi. Ce...

Poliţiştii de la Prevenire, prezenţi la un festival dedicat tinerilor sportivi. Ce acţiuni au întreprins

0
DISTRIBUIȚI

 

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Timiș, împreună cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Timiș, au desfășurat ieri activități de informare, sensibilizare și conștientizare a tinerilor, cu privire la efectele și riscurile consumului de alcool și droguri cu ocazia Festivalului de Arte Marţiale şi Sporturi de Contact.

Aceştia au luat astfel parte la evenimentul care a avut loc în Piața Libertății din Timișoara, unde au interacționat cu tinerii și i-au informat cu privire la serviciile de asistenţă medicală, psihologică şi socială oferite adolescenţilor şi tinerilor consumatori de droguri, precum şi familiilor acestora.

Totodată, tinerii sportivi au încercat „ochelarii de droguri” ce simulează o gamă largă de efecte care pot fi declanşate de consumul de droguri, precum şi „ochelarii de alcool” ce simulează o intoxicaţie cu alcool.

Polițiștii derulează constant astfel de activități în scopul aducerii la cunoștința tinerilor, părțile mai puțin fericite din viața unui consumator de droguri.

Polițiștii urmăresc ca tinerii să conștientizeze cu adevărat pericolul și să nu mai trateze totul superficial.

În urma activităților desfășurate în acest context, mai multe cluburi sportive și-au manifestat dorința ca reprezentanții I.P.J.


Timiș să deruleze activități preventive la sediile cluburilor, la care să participe atât sportivii cât și părinții acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.