Polițiștii, jandarmii și pompierii, la datorie în mini-vacanța de Rusalii

Polițiștii, jandarmii și pompierii, la datorie în mini-vacanța de Rusalii

0
DISTRIBUIȚI

IPJ Timiș a anunțat că peste 200 de polițiști au fost zilnic în teren „pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente negative”, în zilele libere de Rusalii.

De asemenea, în tot județul Timiș s-a acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, cu precădere pe consumul de substanțe psihoactive și alcool la volan.

În cele trei zile de weekend, polițiștii timișeni au constatat 28 de infracțiuni la regimul rutier, dintre acestea 10 fiind pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și 6 pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive.

În Timișoara, polițiștii au fost prezenți și la Festivalul Vest Fest, care s-a finalizat în această dimineață, astfel că polițiștii Biroului de Analiza și Prevenire a Criminalității Timiș şi cei ai Biroului Siguranță Școlară, împreuna cu reprezentanți din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat activități informativ-preventive pentru a aduce la cunoștința tinerilor efectele consumului de droguri, insistând totodata pe influența negativă pe care o poate avea un anturaj nepotrivit.

În proximitatea festivalului s-au aflat și polițiștii rutieri, care în aceste zile au legitimat peste 2.000 de persoane, au controlat peste 1.900 de autovehicule, au efectuat 823 de testări cu aparatul etilotest și 85 cu aparatul drug test şi au constatat 11 infracțiuni la regimul rutier.

Tot în weekend, jandarmii au aplicat 29 de sancțiuni în valoare de 7.800 de lei, pentru diferite abateri.

Totodată, cu prilejul sărbătorii de Rusalii, un efectiv de 120 de pompieri au asigurat, zilnic, misiunile de protecție a populației la nivelul județului Timiș.


Subunitățile de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al Județului Timiș, au fost solicitate și au intervenit la 164 intervenții și misiuni specifice.

„În acest sfârșit de săptămână, pompierii au intervenit pentru stingerea a 5 incendii, au acordat primul ajutor medical și au asigurat măsurile PSI necesare la 12 accidente rutiere, au salvat o pisică și au asigurat alte 3 misiuni de protejare a comunităților. Și de această dată, un număr mare de intervenții au fost pe partea de acordare a primului ajutor medical, astfel echipajele SMURD asigurând răspunsul la 143 solicitări”, a transmis ISU Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.