Polițiștii și jandarmii timișoreni, controale la două festivaluri. Șofer drogat și fără...

Polițiștii și jandarmii timișoreni, controale la două festivaluri. Șofer drogat și fără permis de conducere, prins la volan

0
DISTRIBUIȚI

Vineri seara și în noaptea de 24 spre 25 iunie 2022, în intervalul orar 20:00 – 6:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, împreună cu jandarmi si lucrători din cadrul Poliției Locale Timișoara au acționat în zona festivalurilor DubCamp România 2022 și Eco-Friendly Experience „pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, fiind executate măsuri specifice în vederea prevenirii activităților infracționale, precum și creșterii vizibilității elementului polițienesc în mediul stradal”.

Polițiștii au controlat 82 de autovehicule și au legitimat 121 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 21 de testări cu aparatul etilotest și nouă testări cu aparatul Drugtest.

„La data de 25 iunie 2022, în jurul orei 00:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Timișoara-Biroul Centru Universitar au oprit în trafic în localitatea Sânmihaiu Român din județul Timiș, un autoturism condus de un bărbat de 24 de ani.


În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată. De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul drugtest, care a indicat o valoare pozitivă la canabis, fapt pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice”, a comunicat IPJ Timiș.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive” și „conducerea unui autovehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată”.

În urma activităților efectuate au fost aplicate în total 20 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor rutiere, în valoare de 4.940 de lei și au fost constatate patru infracțiuni (conducere sub influența alcoolului, conducere sub influența substanțelor psihoactive și două pentru deținerea de substanțe interzise). Totodată, au fost reținute două permise de conducere pentru conducere sub influența alcoolului și a fost retras un certificat de înmatriculare.

„Având în vedere că cele două festivaluri continuă și astăzi, recomandăm tuturor participanților să fie responsabili, să dea dovadă de maturitate în luarea deciziilor, iar pe primul loc să pună doar distracția. Scopul nostru îl reprezintă responsabilizarea tinerilor și determinarea acestora să conștientizeze cu adevărat pericolul”, a transmis IPJ Timiș.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.